Sport

2015.09.28. 10:42

Bravó, Éles-csapat! - A VKSE csak hat gólt szerzett a második félidőben

Megszerezte első győzelmét az MKB Veszprém U23-as csapata a férfi kézilabda NB I/B-ben. Az újonc VKSE is nagy nehezen nyert, sajnos azonban a BKSE U23 és a Várpalota pont nélkül tért haza a hétvégi fordulóból.

B. Virág Rita

SZESE Győr-MKB Vp. U23 27:29 (13:15)

Győr, 200 néző. V.: Baranyai N., Baranyai Zs. Veszprém U23: Nagy B. – Fekete 2, Vass 6 (3), Kreisz 6, Füzi 3, Pócz-Nagy 5, Varjú 5. Csere: Blázsovics (kapus), Szeitl 1, Molnár 1 (1). Edző: Éles József

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/2, ill. 5/4.

Óriási meglepetést okoztak Éles József tanítványai. Az eddig nyeretlen alakulat a jó erőkből álló SZESE Győrt fektette két vállra úgy, hogy egy pillanatnyi kétséget nem hagyott afelől, melyik a jobb csapat. A veszprémiek masszív védekezéssel, kimagasló kapus teljesítménnyel rukkoltak elő. A fiúk végig kézben tartották a meccset, edzőjük a produkciójukat példaértékűként jellemezte.

 

Szentendre-BKSE U23 30:22 (15:11)

Szentendre, 200 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: Győri – Déber, MÁTHÉ 6, Orbán 1, Szöllősi O. 1, SZILÁGYI 5 (1), Lestál 1. Csere: Kiss, Andó (kapusok), Horváth L. 2 (1), Dvágner, Nemes, Deák 2, Kátai, Vasvári 4, Mátó. Edző: Kárpáti Krisztián.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 2/2.

Budakalászon játssza hazai mérkőzéseit a Szentendre. Itt szerepelt legutóbb a BKSE U23, amely jól tartotta magát az első félidő 28. percéig a több volt élvonalbeli játékost a soraiban tudó vendéglátó ellen. A játékrész hajrájában azonban a Szentendre négyre hizlalta addig egy gólos előnyét. Szünet után sajnos nem találta a ritmust a Balatonfüred, több játékos is elfáradt, így a Szentendre biztos győzelmet aratott.

 

Szigetszentmiklós-VBSK 36:24 (19:11)

Szigetszentmiklós, 150 néző. V.: Bíró, Kiss. Várpalotai BSK: NYÁRI – Németh 3, Polgár 2, Soha, Szabó P., Seck 9, GALAMBOS 10 (1). Csere: UBORNYÁK (kapus), Vékony, Daruság, Leskovan, Pénz. Edző: Kaló Sándor.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 1/1.

A várpalotai fiatalok megilletődötten kezdtek és már az első felvonás végére tetemes hátrányt szedtek össze a Szigetszentmiklóssal szemben. Kaló edző próbált változtatni a védekezésen, sikerült is közelebb jönni a Szigetszentmiklóshoz, de a sok hiba és a pontatlan lövések végül megpecsételték a VBSK dolgát.

 

Veszprémi KSE-Pécsi VSE 22:21 (16:10)

Veszprém, 250 néző. V.: Murvai-Buzogány, Szilvási. Veszprémi KSE: Szabó I. – Tombor 3 (2), Szobol 6 (1), Kovács Gy., Pásztor 5, Márton 4, Márkus 3. Csere: Szász (kapus), Gulás, Kis, Lelkes 1, Bonyhádi, Heiczinger, Valler, Tarlósi. Edző: Zsigmond György.

A Veszprémi KSE (kékben balról Kovács György és Kis Ákos) nagyot küzdött a győzelemért Fotó: Penovác Károly

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Jó játékkal hat gólos előnyt dolgozott össze az újonc a két éve még az NB I-ben szereplő Pécs ellen. A szünet után azonban megállt a tudomány, a VKSE támadójátéka csak akadozott, Szente kapus ráadásul lehúzta a rolót. A hajrá elképesztő izgalmakat hozott, ahol végül a Zsigmond legénység megszerezte a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!