Sport

2014.05.07. 12:55

Az óriási szél sem zavarta a füredi bringást a bronzérem megszerzésében

Dobogóra állhatott Benedek István az Ausztriában rendezett Vulkanland-Radmarathon elnevezésű országúti kerékpáros viadalon.

Horváth Gábor

A balatonfüredi szenior kerékpáros 1 óra 56 perc alatt teljesítette a 68 kilométeres távot, amellyel kategóriájában (1955 és 1959 között születettek) a harmadik helyen végzett a feldbachi megmérettetésen.

A többszázfős mezőnynek idén egyáltalán nem volt könnyű dolga a hagyományos és rangos viadalon, hiszen a kilencszáz méteres szintkülönbségű útvonalon szinte végig viharos erejű szél csapkodott, ami komolyan próbára tette a résztvevőket.

Az útviszonyok kiválóak voltak, de a befutóhoz több kategória versenyzői is egyszerre érkeztek, így nem volt könnyű helyezkedni a hajrában.

A balatonfüredi Benedek István gyakran méreti meg tudását, felkészültségét külföldi viadalokon (Fotó: Archív)

Benedek István jól küzdötte le a rövid, de igencsak meredek, 10-13 százalékos emelkedőket és a táv végéhez két másik korcsoportos versenytársával együtt, a többieket messze lehagyva érkezett.

Végül a harmadik helyen kerekezett át a célvonalon, a dobogósok három másodpercen belül értek célba.

A balatonfüredi bringás a tervek szerint a következő hónapokban több külföldi versenyen is rajthoz áll majd és hasonlóan eredményes tekerésben bízik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!