Sport

2016.09.07. 14:20

Tájfutás: Bronzérmesek a Lantai lányok

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai ezen a nyáron is részt vettek néhány rangos külföldi tájfutóversenyen. A különleges helyszínek, pályák és feladatok számos értékes tapasztalattal gazdagították a versenyzők kompetenciáit, de emellett még néhány értékes éremmel is gyarapították a gyűjteményüket.

Bényi Kálmán

A külhoni megmérettetések sorát a júliusban megrendezett Durmitor Orienteering Challenge nyitotta, majd az augusztusi eleji Bubo Cup következett, és végül az augusztus közepi Česká Kana-da zárta. Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense a viadalokról elmondta:

- A Montenegrói Tájékozódási Futó Szövetség rendezésében háromnapos nemzetközi tájékozódási futóversenyt tartottak a Durmitor Nemzeti Park gyönyörű, vadregényes tájain Durmitor Orienteering Challenge elnevezéssel. A hazánkban megszokott terepviszonyoktól jelentősen eltérő, 1400-1600 méter tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő terület futás szempontjából és technikailag is komoly kihívást jelentett a néhány magyar résztvevő számára. A versenyen Németh Zsoltné, a Veszprémi Honvéd Sport-egyesület edzője 1. helyezést ért el W45 kategóriában.

A fotón a bronzérmes Lantai lányok láthatók, Lili és Boróka
Fotó: Bálint Bence

Az Adriai-tenger gyöngyszeme, a horvátországi Cres sziget volt a helyszíne a következő, Bubo Cup elnevezésű négynapos tájékozódási futóversenynek. A páratlanul szép természeti környezet-ben megrendezett versenyen olyan rendhagyó terepeken futhattak a nevezők, mint például olajfaligetek, kőfalakkal szabdalt hegyoldalak, kőmezők és tengerparti tölgyerdők. A pályák teljesítése a bonyolult domborzati formák, a nagyon nehezen futható köves részek és a rekkenő hőség miatt mind fizikailag, mind technikailag alaposan próbára tette a versenyzőket. A népes mezőnyben Németh Zsoltné ezúttal is dobogós helyen végzett, a W45 kategória harmadik legjobb összetett ide-jét futva, bronzéremmel térhetett haza.

Augusztus közepén Csehországban vett részt egy nagyobb létszámú veszprémi csapat a Česká Kanada nevű, ötnapos viadalon. A cseh Kanadának is nevezett térség, Csehország egyik legvonzóbb turisztikai látványossága a tájfutók számára is felejthetetlen élményeket tartogatott: mesebelien szép, puha, fenyőtűkkel borított talajú, jól futható fenyvesekben, elképesztő formákat öltő sziklaképződmények között teljesíthették a kitűzött pályákat. A nagy létszámú és felettébb erős mezőnyökben a Lantai lányok jóvoltából két dobogós helyezés is született: D12A kategóriában Lantai Lili, míg D14B kategóriában Lantai Anna Boróka szerzett bronzérmet; a 16 éves női mezőnyben Mérő Dominika került a dobogó közelébe, a 6. helyen végzett.

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!