Sport

2016.04.21. 16:23

Bronzérmet hozott Prágából a Bajnok DSE

Nemesvámos - Ötvennégy csapat között lettek harmadikak a nemesvámosi Bajnok DSE leány kézilabdázói a Csehországban rendezett nemzetközi tornán.

Horváth Gábor

Benke Péter és Rajki Beáta U-12-es csapata fantasztikusan szerepelt a prágai utánpótlás kézilabdakupán, amelyen 31 ország 515 alakulata mérte össze tudását.

A Bajnok DSE veretlenül jutott tovább csoportjából, német, cseh és szlovák vetélytársakat legyőzve menetelt a gárda.

A nemesvámosi csapat fantasztikus teljesítményt nyújtott
Fotó: Bajnok DSE

Az együttes a negyeddöntőt is sikerrel teljesítette, újabb két meccsen győzött, így bejutott a legjobb négy alakulat közé. A folytatásban is remekeltek a nemesvámosiak, ám a fináléba kerülésért végül egyetlen góllal alulmaradtak dán ellenfelükkel szemben. A magyarok ezután nem keseredtek, amelyet bizonyít, hogy a bronzmeccsen nagy fölénnyel győztek, így éremmel térhettek haza Csehországból. A tornán fantasztikus volt a hangulat, rengetegen buzdították a magyar hölgyeket.

A lányok teljesítménye mellett az edzőké is kiemelkedő volt, Benke Péter és Rajki Beáta időt és fáradtságot nem kímélve készítette fel a csapatot és az utat is ők szervezték. A bronzérmet szerzett alakulat tagjai: Barcza Kíra, Orbán Laura, Horák Hanna, Tóth Alexandra, Gyarmati Lilla, Tóth Boglárka, Kreutz Kitti, Szabó Anna, Németh Anna, Sepsi Réka, Nagy Dorka, Rózsa Kíra, Barta Eszter, Domokos Diána, Ágoston Lilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!