sikerek párizsban

2019.05.19. 12:17

Bronzérmet szerzett a tapolcai nevelésű vívó a Világkupán

Fantasztikus magyar eredmények születtek a párizsi párbajtőr Világkupa egyéni számában szombaton, s a nap egyik főszereplője egy tapolcai fiatalember volt.

Horváth Gábor

Koch Máté (balra) és Siklósi Gergely szenzációs napot fogott ki Párizsban Fotó: hunfencing.hu

Fotó: hunfencing.hu

Közel négyszázan álltak pástra az év egyik legnagyobb vívómegmérettetésén, a párbajtőrözők párizsi Világkupáján. Ezen az eseményen persze nemcsak tömeg van, hanem a színvonal is rendkívül magas, a legjobbak küzdenek a helyezésekért, világranglista-pontokért. Éppen ezért fantasztikus, hogy idén két magyar is dobogóra tudott állni, Koch Máté és Siklósi Gergely egyaránt bronzérmet szerzett.

Koch Máté (balra) és Siklósi Gergely szenzációs napot fogott ki Párizsban Fotó: hunfencing.hu

Utóbbi versenyzőt nem kell bemutatni megyénkben, a tapolcai nevelésű vívó (aki ma már a Honvéd sportolója) rengeteg szép utánpótlás-eredményt követően a felnőttek között is megállta a helyét, ám az utóbbi hónapokban csuklósérülés akadályozta. Januárban meg is műtötték, és innen érte el ezt a kiváló eredményt. Gergő remek francia, kolumbiai, olasz és ukrán vívókat vert meg, s csak az elődöntőben szenvedett vereséget, a későbbi győztes koreai Park bizonyult jobbnak nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában