Sport

2016.09.07. 19:20

Győzelmet aratott a Veszprém a Budakalász ellen is

Veszprém - Ezúttal a fiatal játékosok kaptak lehetőséget Javier Sabatétól, amivel éltek is, 29:20-ra nyertek a kézilabda NB I-ben.

Piltman-Horváth Barbara

Telekom-Budakalász 29:20 (13:9)

Veszprém, 700 néző. V.: Altmár, Horváth. Telekom Veszprém: Mikler-GAJIC 10(3), Ancsin 3, Aflitulin 1, Blagotinsek 3, ILIC 4, Iváncsik 3. Csere: Szél (kapus), Schmid, Milasevic, Kopljar 2, Füzi, Ligetvári, Molnár 1, Kristóf 1 (1), Gyene 1. Edző: Javier Sabate. CYEB Budakalász: Tamási - Parrondo 2 (2), Mazák 1, Czina, Holdos 1, Nagy 1 (1), Halász. Csere: VÁCZI (kapus), Semikov 3, Koncz 3, BOHÁCS 5, Józsa 2, Sutka 2, Tóth Á., Rédai, Völker. Edző:Horváth Attila.

Kiállítások: 6 ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/4 ill. 3/3.


Több ismerős arcot is felfedezhettek a szurkolók a budakalászi csapat tagjai között. A válogatott Halász Máté, dr. Czina József, de Mazák Martin és a Szegedről érkező Roberto Garcia Parrondo is a vendégegyüttest erősítette. A veszprémiek a Tatabánya elleni mérkőzésre nevezettek közül mindössze négyet, Mikler Rolandot, Ligetvárik Patrikot, Iváncsik Gergőt és Ancsin Gábort hagyták meg és jobbára fiatalokkal illetve a csapathoz csak nemrégiben csatlakozókkal, Blaz Blagotinsekkel és Marko Kopljarral álltak fel.

A Veszprémnél nehezen állt össze a támadójáték, így a 8. percben még csak 3:2 volt az állás. A félidő derekára azonban beindult a gólgyártás, leginkább Dragan Gajic közbenjárásával, így a 15. percre 9:2-re módosult az eredmény. A szünetig felgyorsultak a vendégek, egy három-nullás sorozattal közelebb kerültek, a négygólos hátrány pedig a szünetig őrízték, 13:9-cel fordultak.

A második játékrész már kiegyenlítettebb volt, a fiatalok nagyobb szerepet kaptak a hazaiaknál. Az utolsó tíz percben taroltak, mindössze két gólt szerzett az ellenfél, így lett 29:20.

Az edzők elégedettek a csapatokkal

Javier Sabaté: - Örülök, hogy sok fiatal tudott ma játszani. Mikler Roland óriási volt, tegnap Mirko Alilovic, itt van a két legjobb kapus a világon. Kristóf Mátyásnak külön szeretnék gratulálni.

Horváth Attila: - A részfeladatokat jól megoldottuk. Ha az egyenlő rangú ellenfelek ellen, mint például az Eger, így tudunk majd játszani, akkor igazi érték a kilencgólos vereség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!