Sport

2009.01.27. 03:29

Cél az ötödik hely - Kézilabda-világbajnokság

<b>Veszprém, Zágráb</b> - A hétfői szünnapot követően ma a középdöntő utolsó mérkőzéseivel folytatódik a horvátországi kézilabda-világbajnokság. A magyar válogatott Dél-Koreával találkozik.

Horváth Gábor

Vasárnap nagyon fontos győzelmet aratott a magyar nemzeti együttes Svédország ellen és ezzel esélyt nyert a világbajnokság ötödik helyének megszerzésére.

Hajdu János csapata a horvátok elleni szombati vereséget (22:27) követően a lovaglóizom-húzódást szenvedő Nikola Eklemovic nélkül volt kénytelen felvenni a versenyt a svédekkel. 

A magyar válogatott egy rendkívül kiélezett küzdelemben, elsősorban a fantasztikusan védő Fazekas Nándor, a nyolc találatig jutó Ilyés Ferenc, a veszprémiek irányítóját remekül helyettesítő Császár Gábor, valamint a játékot sérüléssel vállaló Nagy László kiemelkedő teljesítményével 31:30-ra verte meg a skandinávokat.

Kedden Dél-Korea lesz a magyarok ellenfele, az ötödik helyhez mindenképpen kellenek a pontok, de a korábban a spanyol együttest búcsúztató, rendkívül gyors ázsiai válogatottat biztosan nem lesz könnyű legyőzni.

A csoportunkban egyébként vasárnap este eldőlt a továbbjutás sorsa, a házigazdák mellett Franciaország is biztosította helyét a legjobb négy között.

Eredmények, középdöntő, I. csoport, szombat: Szlovákia-Dél-Korea 23:20, Magyarország-Horvátország 22:27, Franciaország-Svédország 28:21. Vasárnap: Horvátország-Szlovákia 31:25, Dél-Korea-Franciaország 21:30, Svédország-Magyarország 30:31. Állás: 1. Franciaország 8, 2. Horvátország 8, 3. Magyarország 3, 4. Szlovákia 3, 5. Svéd- ország 2, 6. Dél-Korea 0.

Ma: Magyarország-Dél-Korea (16.00), Szlovákia- Svédország, Franciaország- Horvátország.

A II. számú hatosban rendkívül kiélezett a küzdelem az első két helyért, az utolsó forduló előtt még négy csapat is eséllyel pályázik a legjobbak közé jutásra. Ma a norvég- lengyel és a német-dán összecsapáson is hihetetlen izgalmak várhatók.

Eredmények, középdöntő, II. csoport, szombat: Mace-dónia-Norvégia 27:29, Lengyelország-Dánia 32:28, Németország-Szerbia 35:35. Vasárnap: Dánia-Macedó-nia 32:24, Norvégia-Németország 25:24, Szerbia-Lengyelország 23:35.

Állás: 1. Dánia 6, 2. Németország 5, 3. Lengyelország 4, 4. Norvégia 4, 5. Szerbia 3, 6. Macedónia 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!