elsimerés az edzőknek

2019.06.26. 11:00

Családias éremátadó és évzáró Kislődön

Éremátadóval egybekötött évzárót tartott a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Sportegyesület (VFC USE) Kislődön.

Bényi Kálmán

A képen a VFC USE U19-es alakulata, amely az országos III. osztályú bajnokságban nyert aranyérmet

Fotó: Penovác Károly/Napló

Rövid köszöntőkkel és évértékelőkkel vette kezdetét a hivatalos ceremónia. Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, Szabó Péter, a VFC USE sportigazgatója, Lantai Balázs szakmai igazgató, Rugovics Vendel, a női ­szakág vezetője és Irmes Zsolt elnökségi tag köszöntötte az egybegyűlteket, majd összegezte az évet és gratulált az elért eredményekhez.

Parádés mérleggel, 23 győzelemmel és mindössze egyetlen döntetlennel nyerte meg bajnokságát a VFC USE U19-es alakulata, amely az országos kiemelt III. osztályú pontvadászatban szerepelt, a középnyugati csoportban. Palotai Nándor vezetőedző tanítványai hatpontos előnnyel szerezték meg az aranyérmet az üldöző Diósd előtt. Ugyanitt gólkirályi címnek örülhetett Reizinger Bence, aki 50 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

A VFC USE U17-es gárdája, amely szintén a kiemelt, III. osztályban szerepelt a középnyugati csoportban, harmadik helyen végzett. Perger András vezetőedző csapata 19 sikert, két döntetlent és három vereséget könyvelhetett el az évad során. Ebben a mezőnyben is veszprémi támadóhoz került a gólkirályi cím: Rédling Kevin 65 gólt lőtt az ellenfelek kapujába.

Az U15-ösöknél a II. osztályú kiemelt pontvadászat középnyugati csoportjában ezüstérmet érdemelt ki Kozma Csaba gárdája. A Veszprém 24 győzelemmel, négy iksszel és két vereséggel foglalhatta el a képzeletbeli dobogó második helyét. Döbbenetes, de Márcsik Sándor Gáspár 53 találata nem volt elég a gólkirályi címhez, mert a bajnok Ikarus-Maroshegy játékosa, Varga Gergő 86 gólt jegyzett.

A képen a VFC USE U19-es alakulata, amely az országos III. osztályú bajnokságban nyert aranyérmet Fotó: Penovác Károly/Napló

A bakonyiak U14-es gárdája nem szerzett érmet, de dicséretes az ötödik hely is. Ráadásul Kelemen Ádám 62 találattal elhódította a gólvágóknak járó trófeát.

Aranyérmet vehetett át Jugovits Péter U16-os csapata, amely a megyei korosztályos bajnokságban szerepelt. A társaság makulátlan mérleggel 18 mérkőzéséből 18-at megnyerve hódította el az első helyet. Rédling Kevin itt is kitett magáért, 72 gólig jutott.

Második lett a pontvadászatban Fischer Norbert ­U14-es csapata a megyei bajnokságban. A fiúk 12 siker mellett kétszer végeztek döntetlenre és kétszer kikaptak.

Bronzérmet ünnepelhetett az országos I. osztály délnyugati csoportjában szereplő U13-as együttes. Nagy László tanítványai a Puskás Akadémia és a MOL Vidi FC mögött végeztek a harmadik ­helyen.

Ugyancsak harmadik helyezést szerzett a Varga Tamás edző által irányított U12-es csapat is, amely szintén az I. osztályú pontvadászat dél­nyugati csoportjában kapott helyet. A rangos mezőnyben az első helyet a Puskás, a másodikat a MOL Vidi FC szerezte meg.

A női szakosztály is alaposan kitett magáért. Rugovics Vendel vezette azt az U16-os alakulatot, amely az országos U16-os nagypályás bajnokság nyugati csoportját megnyerte. A gólkirályi cím is Veszprémbe került, Csizmadia Zsófia 39 találatával végzett az első helyen.

Az U19-es női csapat Donát Máté vezetőedző irányításával második helyezést ért el, alig elmaradva az aranyérmes Puskás Akadémiától.

Az érmek átadását követően több egyéni elismerést is kiosztottak. Aranycipőt vehetett át az előbb említett Csizmadia Zsófia, Reizinger Bence, Kelemen Ádám és Rédling Kevin.

A klub köszönetét fejezte ki az utánpótlásból kiöregedő játékosoknak, remélve, hogy felnőtt labdarúgóként is legalább olyan szép sikereket érnek el, mint tették azt a VFC USE kötelékében.

Külön elismerést vehetett át egész évben nyújtott kimagasló edzői munkájáért Farkas László és Palotai Nándor is.

A versenykorosztályok mellett megemlítették a fiatalabbakat is, akik szép sikereket értek el a régiós Bozsik-tornákon, a különböző hazai és határon túli tornákon, valamint a téli futsalbajnokságban, ahol Kelemen Miklós csapata az országos harmadik helyen végzett.

Az ínycsiklandó ebédet követően már a szórakozásé volt a főszerep, a kalandparkban mindenki talált magának kedvére való időtöltést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában