országos bajnokság

2018.08.06. 20:00

Csapatbajnoki aranyat tekertek össze a veszprémi BMX-esek

Számtalan érem, köztük két magyar bajnoki cím is jutott a Veszprémi Spartacus SE bringásainak a nemrégiben megrendezett BMX Cross országos bajnokságon.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Borbély Ferenc, a Veszprémi Spartacus SE ügyvezetője lapunknak elmondta, külön köszönettel tartozik mindazoknak, akik segítettek helyreállítani a pályát az országos bajnokságot megelőző vihar után.

- Az egyesület sportolóinak, a szülőknek és egyéb segítőknek a munkája kellett ahhoz, hogy a Veszprémi Spartacus SE meg tudja rendezni a BMX Cross 2018. évi országos bajnokságát. A versenyt megelőző héten a vihar kétszer is eláztatta a pályát, de azzal senki sem számolt, hogy szombat hajnalban újra hatalmas zápor önti el a létesítményt. Ez óriási munka elé állított minket, de szerencsére minden problémát megoldottunk, így két órás csúszással igaz, de megkezdődhettek a küzdelmek – számolt be a sportvezető.

Az ob-n végül öt klub közel negyven sportolója állt rajthoz, hogy eldöntsék a 2018. évi bajnoki címek sorsát. Norvégiából két versenyző érkezett az erőpróbára.

 

A legkisebb korcsoport versengése kettős hazai sikerrel ért véget. A korábban világbajnoki bronzérmet szerzett hat éves Naszádos Saba minden futamát megnyerve szerzett aranyérmet, a szentkirályszabadjai Mars Áron előtt.

A 9-10 éves fiúk között versenyzett Bokros Kincső, aki okos, taktikus tekeréssel érdemelt ki bronzérmet.

A 11-12 évesek között két veszprémi indult, Borbély Ferenc Benedek és Beszerdik Bence. Előbbi két első és egy második helyezéssel elsőként választhatott helyet a mindent eldöntő negyedik futamban. Rossz rajtot követően a harmadik helyen tekert, majd egy szerencsétlen bukás után visszacsúszott a negyedik pozícióba, így összetettben a második helyet érdemelte ki. Beszerdik Bence jól versenyzett és ötödik helyen végzett.

A Norvégiából érkezett Silje Vaule Milenkovic a fiúkat is megelőzve szerzett aranyérmet a 13-14 éveseknél, Kató Nzáorbert a második, Tóth Almási Borbála a harmadik lett. Negyedik helyen zárt Imre Barna, míg Bokros Csenge az ötödik helyet foglalhatta el.

A 15-16 éveseknél a két veszprémi, László Milos és Göndöcs Erik talán túlzott elszántsággal próbálta egymás orra elől megszerezni az aranyérmet. Veszélyes kanyarodásokkal és előzésekkel leginkább egymást hátráltatták. Szinte minden futamban változott a sorrend, ami végül a soproni Lajtos Krisztiánnak kedvezett. László így a második, Göndöcs pedig a harmadik lett.

A felnőtt korcsoportban Szoboszlai Patrik rendkívüli magabiztossággal szerzett magyar bajnoki címet.

A Veszprémi Spartacus SE a csapatversenyt nagy fölénnyel nyerte meg.

Másnap nosztalgia futamot tartottak. A BMX pálya még 1988-ban épült, a harminc éves jubileum alkalmából az alapítók és az akkori versenyzők (mai apukák) mutatták meg, hogy bár ugyan kicsit lassabban, mint a fiatalok, de még végig tudnak tekerni a pályán és akár egy-két trükkre is képesek még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában