Sport

2013.03.20. 16:15

Csillogó pápai dobósikerek

A téli országos dobóbajnokságok a serdülők küzdelmeivel fejeződtek be.

Napló sport

A Pápai SE nagyszerűen szerepelt, három aranyérmet is begyűjtött. A serdülő korosztály téli dobóbajnokságát is a Dobófészerben rendezték meg. A megyét a Pápai SE és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) képviselte, s előbbi a legeredményesebb klubok egyike lett három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel. A 13 éves fiúknál kalapácsvetésben a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a pápai Tölgyesi Dániel 49,41 méteres teljesítménnyel. A 14 éveseknél ugyanebben a számban kettős pápai sikert könyvelhettek el: Budavári Dávid 52,45 méterrel nyert, mögötte testvére, Ádám pedig második lett (46,01).

Budavári Dávid a tizennégy éveseknél érte el a legjobb eredményt (Fotó: Stemmer István)

A 15 éveseknél a szintén pápai Dani Dánielt kell kiemelni, aki 60,37 méterrel harmadik helyezést érdemelt ki. A diszkoszvetőknél a 13 évesek között két pontszerző hely jutott a megyei sportolóknak: A veszprémi Weisz Tamás 32,91 méterrel negyedik lett, az említett Tölgyesi Dániel pedig hatodik (28,23). A lányoknál a 14 éveseknél kalapácsvetésben szintén két pápai állhatott fel a dobogóra: Csébi Fruzsina országos bajnoki címet szerzett 41,31 méterrel, míg Császár Kata bronzérmet vehetett át (25,21). A 15 éveseknél Horváth Alexa (Pápai SE) 28,38 méterrel ötödik lett. A diszkoszvetésben a 15 évesek között két érmet gyűjtött a VEDAC - Kálmán Alexandra megnyerte a számot 39,52 méterrel, Kiss Virág 30,59-cel a harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!