Eb

2019.06.12. 20:11

Csoportelsőként jutott tovább a magyar kézilabda-válogatott

A magyar csapat szerdán 21-20-ra legyőzte Szlovákiát a selejtezőn, ezzel biztosította, hogy csoportelsőként jut ki a jövő januári osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságra.

Nem kezdtek rosszul a vendégek, de 4-3-as vezetésük után 14 perc alatt csupán egyszer voltak eredményesek, így az alacsony színvonalú első félidőben a házigazdák – jobb kapusteljesítményüknek is köszönhetően – fordítani tudtak. Mivel a szünet előtt a magyarok sorozatban háromszor is betaláltak, az első harminc perc után 9-8-ra vezettek.

A nagy hőség a második felvonásban is rányomta bélyegét a játékra, ám a tartalékos összeállításban szereplő magyarok pontosabb támadójátékuknak köszönhetően fokozatosan elléptek.

A lelkes szlovák csapat egy 4-0-s sorozattal egyenlített, de a vendégeknek a szoros hajrában sikerült kicsikarniuk a vártnál sokkal kisebb különbségű győzelmet.

A hazaiak kapusai 19 védéssel segítették csapatukat, a magyaroknál ez a szám mindössze hat volt.

A két csapat 33. alkalommal találkozott egymással, az örökmérleg magyar szempontból négy döntetlen, hat vereség és immár 23 győzelem. Tavaly októberi selejtezőjüket Érden 30-22-re nyerték a magyarok, akik később Olaszországban és Oroszországban is győztek, majd az oroszokkal házigazdaként döntetlent játszottak.

A magyarok öt meccs után is veretlenek a kvalifikációs sorozatban, a vasárnapi utolsó körben az olaszokat fogadják Kecskeméten, de az eredménytől függetlenül már biztos, hogy csoportelsőként jutnak ki a kontinenstornára, mert az oroszokkal szemben kedvezőbbek az egymás elleni eredményeik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!