két hónap, tizenhét forduló

2019.05.15. 11:27

Darts: nagy csatát hozott a zirci finálé

Tizenhét fordulós amatőr soft dartsbajnokságot rendeztek a közelmúltban a településen. A megmérettetés négyes döntővel zárult.

Horváth Gábor

A zirci amatőr bajnokság legjobbjai, balról: Balta Ferenc, Szakács Péter, Hortobágyi János és Rákosi Róbert

A Hopeko Kisvendéglő volt a házigazdája annak a megmérettetésnek, amelyet a Darts Premier League rendszerében bonyolítottak le. A 18 nevező 17 fordulón keresztül, két hónapig gyűrte egymást, s végül a legjobb négy került döntőbe.

A négyes döntőben körmérkőzéseket játszottak a finalisták. A bajnokság alapszakaszát Szakács Péter veretlenül nyerte meg. A második helyen Hortobágyi János végzett, harmadikra Rákosi Róbert futott be. A negyedik, még rájátszást érő pozícióra hárman is pályáztak, végül nagy hajrájának (13 meccs 12 győzelem), és a vetélytársak meglepetésvereségeinek köszönhetően Balta Ferenc örülhetett.

A zirci amatőr bajnokság legjobbjai, balról: Balta Ferenc, Szakács Péter, Hortobágyi János és Rákosi Róbert Fotó: Hopeko Kisvendéglő

Az első két játékos pontban olyannyira ellépett az ellenfelektől, hogy őket már nem lehetett behozni, így a döntő napján csupán annyi volt a kérdés, ki lesz a bajnok, és ki ér oda a dobogó legalsó fokára.

A zárónapon Rákosi Róbert teljesített a legjobban, de mivel az alapszakasz-pontok is számítottak, a három siker „csak” a dobogó harmadik fokára volt elegendő. A bajnoki címet Szakács Péter szerezte meg.

A négyes döntő eredményei: Rákosi R.-Hortobágyi J. 3:2, Balta F.-Szakács P. 1:3, Balta F.-Hortobágyi J. 3:1, Rákosi R.-Szakács P. 3:1. Az első helyért: Szakács P.-Hortobágyi J. 3:1. A harmadik helyért: Rákosi R.-Balta F. 3:1.

A végeredmény: 1. Szakács Péter (19 győzelem,egy vereség), 2. Hortobágyi János (16 győzelem, négy vereség, jobb legaránnyal), 3. Rákosi Róbert (16 győzelem, négy vereség), 4. Balta Ferenc (13 győzelem, hét vereség).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában