Sport

2015.01.27. 14:10

Detre Dia újra versenyez

Balatonfüred, Miami - Hosszabb kihagyás után ismét komoly nemzetközi versenyen teheti próbára magát Detre Diána, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) olimpikon szörföse.

B. Virág Rita

Az ISAF World Cup Miami látja vendégül a világ legjobb szörföseit, vitorlásait egy héten át. A BYC sportolója Detre Diána háromhetes edzőtábor után nevezett a megméretésre.

- Az elmúlt három hét sok sok tanulsággal, meglepetéssel és örömmel ajándékozott meg a szörf deszkára visszatérésem óta, ezért izgatottan várom a Világkupát, hogy kiderüljön, pár hét alatt hová sikerül visszatornászni magam a 39 fős, erős mezőnyben - írta hivatalos közösségi oldalán a sportoló.

Detre Diána sérülése után első komoly megméretésén vesz rész Miamiban
Fotó: Detre Dia

A szörfösök között egyébként ott van Detre Diána legnagyobb hazai vetélytársa is, Cholnoky Sára is.

Az első nap két és fél futamot sikerült lebonyolítani, de az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket. A viharos erejű szélben négy órát töltöttek vízen a szörfösök, ráadásul a technika is megtréfálta őket, hiszen hiába viseltek gps nyomkövetőt, az valamiért felmondta a szolgálatot, így a versenybírák alakították ki a befutó sorrendjét.

Detre Diát végül a tizennyolcadik helyre rangsorolták, de bőven lesz ideje a javításra, hiszen a hátralévő napokban elvileg még tizenkét futamot fognak lebonyolítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!