Sport

2016.04.23. 17:53

Balatonfüredi KSE - MOL-Pick: Dicséretes szegedi produkció

Balatonfüred, Szeged – Harminc gólt kapott, mégsem vallott szégyent a Balatonfüredi KSE a Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

MOL-Pick – BKSE 30:26 (17:12)

Szeged, 1500 néző. V.: Nagy, Túróczy. MOL-Pick Szeged: Sierra – Curuvija 5 (2), Ilyés 5, Petrus 1, Vranjes 1, Kallman 4, Mindegia 2. Csere: Robledo 5, Balogh 1, Ancsin 4, Zubai 1, Blazevic, Bombac, Fekete 1. Edző: Juan Carlos Pastor. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 1, Petrovski 4, Szöllősi 4, Ligetvári 1, Bánhidi 2, Bóka 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Győri 3, Kemény 5, Gyene 2, Németh 1, Szilágyi 1, Kancel. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 0/0.

Szöllősi Balázs (piros mezben elöl) négy, Győri Mátyás (a háttérben) három gólig jutott a szegedi csarnokban. Fotó: Penovác Károly

Három füredi góllal kezdődött a találkozó, a hazaiak a 9. percben egyenlítettek, 4:4. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, a BKSE még vezetett is, de a Szeged fokozatosan átvette az irányítást és szépen lassan növelte előnyét, 22. perc: 12:9.

A Balaton-partiak nem hagyták magukat, ám a szünet után belehúzott az ezüstérmes, amely hétre növelte előnyét. Csoknyai István csapata azonban nem szakadt le véglegesen (négy perccel a vége előtt csak hárommal vezetett a MOL-Pick), s összességében jó kis 60 percet produkálva végig tartotta a lépést a Szegeddel.

A fürediek a Tatabánya elleni hazai meccsel folytatják szereplésüket a kézilabda élvonal felsőházi rájátszásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!