Veszprém Honvéd SE

2018.09.11. 21:04

Dobogós helyek tájkerékpárban

Kiváló eredményeket értek el a Veszprém Honvéd SE sportolói tájkerékpározásban. A VHSE indulói két komoly versenyen összesen 21 érmet gyűjtöttek.

Horváth Gábor

Bálint Ádám, Mérő Dominika, Bálint Bence, Bálint Benedek és Bálint Gergő (balról) egyaránt jól szerepelt Fotó: Barát Miklós

A hosszú távú országos bajnokságnak Farkasgyepű, a rövid távúnak pedig Balaton­almádi adott otthont a közelmúltban.

A Veszprémi Honvéd SE olyan jól szerepeltek a megmérettetéseken, hogy az egyesület jelenleg vezeti a tájkerékpáros szakág országos pontversenyét.

A Farkasgyepű központú, átlátható, tiszta bakonyi szálerdőben tartott viadalon öt bakonyi bringás állhatott dobogóra, Balatonalmádiban pedig igazi VHSE-eredménydömping született.

Bálint Ádám, Mérő Dominika, Bálint Bence, Bálint Benedek és Bálint Gergő (balról) egyaránt jól szerepelt Fotó: Barát Miklós

Előbbi keretében rendezték a Pannon MTBO tájkerékpáros magyar kupa rövid, közép- és hosszú távú futamait, amelyekből utóbbi egyúttal a hosszú távú országos bajnokságot is jelentette.

Ezt pedig külön értékelték és díjazták is az összetett eredmények mellett.

Balatonalmádiban (tipikus Balaton-felvidéki terepen, sok aszfaltos és murvás úton, üdülőházas övezetben, és a térségre jellemző, többségében jól tekerhető erdei úton) rendezték meg a rövid távú országos bajnokságot, valamint másnap a Magyar Kupa keretein belül egy középtávú futamot.

A két fordulóban elért eredmények alapján összetett helyezéseket hirdettek, illetve az országos rövid távú bajnokság legjobbjait külön is díjazták a szervezők.

A Veszprémi Honvéd SE sportolóinak tájkerékpáros eredményei, Farkasgyepű, hosszú távú országos bajnokság, M14 kategória: 1. Bálint Ádám, 2. Bálint Gergő.

M18–20: 3. Bálint Benedek. Pannon MTBO összetett helyezések, M14: 3. Kinde Merse Márk (VHS).

M50B: 1. Kinden Kálmán (VHS).

Balatonalmádi, rövid távú országos bajnokság, M14 kategória: 1. Bálint Ádám, 2. Bálint Gergő. M15–17: 1. Bálint Benedek. M40: 2. Bálint Bence.

M50: 3. Németh Zsolt.

M50B: 1. Kinde Kálmán. W21B: 1. Vajda-Kovács Ágnes.

W21E: 3. Mérő Dominika. W40: 1. Lendvai Katalin.

Almádi MTBO összetett eredmény, M14: 2. Kinde Merse Márk.

M21B: 3. Vajda Péter. M40: 3. Tömösközy Tamás.

M50 kategória: 2. Németh Zsolt. M50B: 1. Kinde Kálmán.

W21B: 1. Vajda-Kovács Ágnes. W40: 1. Lendvai Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában