remeklés

2019.08.09. 23:08

Eb-döntős az U17-es női kéziválogatott

A magyar lányok 25-21-re legyőzték a dánokat.

A magyar leány válogatott fináléba jutott az U17-es kézilabda Európa-bajnokságon, miután a pénteki celjei elődöntőben 11-13-as félidőt követően 25-21-re legyőzték a dánokat.

A meccs első felében még nem remekelt nagyon a magyar csapat, gyakran dadogott a labda a masszív fal előtt. S bár Woth Viktória révén az első gólt a mieink szerezték, utána nem sok örömöt leltek a játékban. Negyedóra alatt mindössze ötször találtak a kapuba Koronczai Petráék, öt perccel később már négygólos hátrányban találták magukat (6–10). A szünetig aztán sikerült kijönni valamelyest az aggasztó helyzetből, 11–13-ra zárkózott a magyar csapat.

Bár a támadójátékot a későbbiekben sem sikerült teljesen felhozni, a védekezés kiválóan összeállt. Előbb Zsigmond Panna, majd Bukovszky Anna remekelt a kapuban, elöl meg Farkas Johanna, Kürthi Laura vagy Koronczai Petra talált be, de igazából említhetnénk az egész társaságot, hiszen igazi csapatmunka zajlott a pályán a kőkemény dán alakulat ellen.

A magyar válogatott a 42. percben jött vissza végérvényesen a mérkőzésbe. S bár azután sem volt egyszerű, hiszen a hajrára még egálban fordultak a csapatok, a végére Bukovszky és Kajdon Blanka vezérletével viszonylag sima, 25–21-es magyar győzelem született.

A vasárnapi döntőben a francia-svéd összecsapás nyertesével találkoznak.

Forrás: MTI, Nemzeti Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!