Sport

2013.12.12. 10:05

Rangadó a javából

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban pénteken rendezik meg azt a mérkőzést, melyet kitüntetett figyelem kísér, hiszen a Veszprémi Egyetem SC a Motax Concordia KC Pápa vendégeként lép pályára a pápai sportcsarnokban.

Király Ferenc

A múltban is többször összecsapott ez a két alakulat a megyei rangadón és az esetek túlnyomó többségében veszprémi győzelem született. Az idei szezon azon ritka esetek egyike, amikor a tabella alapján megfordult a helyzet, hiszen a Motax a negyedik a tizenkét klubos listán, míg a VESC a tizedik.

– Küzdelmes összecsapásra készülünk, melyből már kaptunk ízelítőt a Hepp kupában – mondta Vajda Balázs a vendéglátók játékos-edzője.

– Akkor mindössze 64 pontot dobtunk, amivel a veszprémiek 58-ával szemben ugyan továbbjutottunk, de abban biztos vagyok, hogy ennél azért sokkal többre lesz szükség a mai bajnoki találkozón.

 


A pápaiak (fehérben) ezúttal előrébb tartanak, de a veszprémiek (kékben) meglepetést okoznának (Fotó: Penovác Károly)



– Az utóbbi időben többen is hiányoztak a csapatból.

– Négy olyan játékosunk van, akinek a szereplése bizonytalan. Kálmán László, Horváth Attila, Perger Bálint és jómagam igyekszünk ott lenni a pályán, de ha közülünk ketten megtehetik ezt, az már főnyeremény. Azt mondanom sem kell, hogy az ilyen rangadókon a tabella nem mérvadó, mindkét csapat esélyesként várja a csatát.

– Azért biztos vannak tippek, melyek a hazaiak mellett szólnak.

– A megszokott környezet ilyen, de az is talán a mi javunkra billentheti a mérleg nyelvét, hogy összeszokottak vagyunk, jó csapatot alkotunk. Apró változtatásoktól eltekintve, így harcoltuk ki a feljutást is. 

– Az egyetemistákból készültek?

– Elsősorban a saját dolgainkkal foglalkozunk, de emellett persze nagyjából ismerjük riválisunk erényeit is. Az utóbbi időben ismét szép számú szurkolónk van, remélem ezúttal is segítenek bennünket a győzelem megszerzésében. A VESC kosárlabdázói két nagykülönbségű vereséggel a tarsolyukban, az esélytelenek nyugalmával várják az NB I/B Nyugati-csoportjában a Motax Concordia KC Pápa otthonában vívandó mérkőzést.A zajló kiírásban eddig kizárólag idegenben fellépett veszprémiek az előző két játéknapon az éllovas bonyhádiaknál (79:51) és a mögöttük másodikként álló törökbálintiaknál (75:56) vendégeskedtek.

– Ezeken a találkozókon csak időnként tudtunk fegyelmezetten és koncentráltan játszani, s noha viszonylag kevés pontot kaptunk, nem alakítottunk ki megfelelő számú helyzetet, középtávolról és távolról pedig egész egyszerűen gyengén dobtunk – mondta Petőfi Áron, a VESC szakvezetője.

– November végén épphogy kikaptunk a pápaiaktól Hepp-kupa mérkőzésen. Ezúttal is kulcskérdés lesz, hogy Kálmán László, az ellenfél pontgyárosa, milyen napot fog ki, kikapcsolható-e a játékból, illetve a hórihorgas Keresztes és Jarosevits mellett mennyi helyünk, lehetőségünk marad majd a palánkok alatt.– Egy biztos: egy remélt siker óriási lökést adhatna nekünk a folytatásra – jegyezte meg Petőfi Áron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!