Sport

2016.11.11. 16:00

Egy kosaras is pórul járt

Veszprém – A nyáron felújítják a Vetési gimnázium tornatermének parkettáját is – tudtuk meg Naményi Miklóstól, a HOYA Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s férfi kosárlabda alakulat ügyvezetőjétől.

B. Virág Rita

A napokban igen kellemetlen baleset történt a Vetési gimnázium tornatermében, amely a veszprémi kosarasok székhelye is. A városi fiú V-VI. korcsoportos diákolimpián a Noszlopy iskola egyik játékosának alsó hasfalába beleállt a parkettából egy tíz centis darab.

Az eset olyan szempontból nem egyedi, hogy más sportágakban is előfordult már hasonló eset, a kosarasok egyik fiatal játékosának például a hátába került bele a parkettából egy részlet, igaz, ez az eset nem a Vetésiben, hanem a stadion munkacsarnokában történt.

Naményi Miklós, a kosárcsapat ügyvezetője lapunknak elmondta, a nyáron és az első őszi hónapokban TAO-s pénzből sikerült felújítani a tornaterem öltözőit, a vizesblokkokat, a folyosókat. A második ütemben, jövő nyáron azt tervezik, hogy a parkettát is lecserélik, mivel a szabályok értelmében a kosárcsapatnak ilyen pályán kell játszani.

- A fenntartó VKSZ eddig mindent megtett annak érdekében, hogy az otthonunkul szolgáló termet rendben tartsa. Ezért maximális köszönet jár neki. Azt mindenki tudja, hogy a kézilabdához vax is szükséges és a fenntartó igyekszik minden kézimeccs, a diákolimpiához hasonló torna után azonnal felszedni a vaxot, hogy mi rendesen tudjunk edzeni. Arról senki sem tehet, hogy a vegyszeres takarítással, sikálással a parkettát fedő lakk folyamatosan kopik, vékonyodik, s ahogy ez a fedőréteg keskenyedik, úgy bukkannak felszínre a burkolat apró hibái. Most is egy ilyen okozhatta a balesetet – hangsúlyozta Naményi Miklós.

Az ügyvezető hozzátette, ettől még a Vetési tornaterme természetesen sportolásra alkalmas, remekül karbantartott terem, de jövő nyáron a TAO lehetővé teszi, hogy modernizálják, és ezt meg is teszik.

A Napló úgy értesült, az első információkkal ellentétben, megtalálták azt a parketta darabot, amelyből kiszakadhatott a balesetért felelős tíz centis rész. Meg nem erősített információink szerint, a Noszlopy iskola tanulóját már haza is engedték a kórházból, otthonában gyógyul a fiú, aki hamarosan visszatérhet a kézilabda pályára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!