Sport

2009.04.09. 02:29

Egy meccs az élet - Hazai pályán hajtanak a kosárlabdaklubok

Veszprém, Pápa - Borzasztó nehéz helyzetben van az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság rájátszásában a Veszprémi Egyetem SC. Remek lehetőség előtt áll ugyanebben a pontvadászatban a Pápai KC.

Novothny Ottó

Az első nyolc között huszonhét pontos vereséget szenvedett (101:74) a VESC Egerben. Legyünk őszinték: csoda kell, hogy ekkora hátrányt a hazaiak kiegyenlítsenek. A veszprémi kosárlabdázók mindenesetre azt ígérik: erre készülnek.

 

- Nehéz túltenni magunkat ekkora pofonon - mondta Molnár István, az egyetemisták mestere. - Az biztos, hogy péntekig el kell felejtenünk az esetet, mert akkor meg kell halnunk a győzelemért.

 

 

 

- Ennyivel jobb az Eger?

 

- Furcsa sportág a kosárlabda, hiszen abban a mérkőzésben nem volt benne ez a különbség. Ugyanakkor kijöttek azok a hibáink, melyek a bajnokság vége felé már jelentkeztek. Hidi és Nagy nélkül nincs kreatív játékunk, ráadásul nagyfokú fegyelmezetlenség is kellett hozzá, hogy ilyen rosszul szerepeljünk.

 

 

 

- Azt hiszem, a vereség aránya volt a rájátszás egyik legnagyobb meglepetése.

 

- Valószínűleg igaza van. Nekünk más lehetőségünk nincs: bele kell kapaszkodnunk az utolsó szalmaszálba, hiszen korábban nem egy csapatot küldtünk haza Veszprémből harmincpontos kudarccal. Ehhez persze szemléletváltásra lenne szükség a csapatban, amit nehéz ilyen rövid idő alatt végrehajtani.

 

 

 

- Gondolom, a fiúk tisztában vannak vele, mit veszíthetnek a kieséssel.

 

- Ebben biztos vagyok. Az egriek elsősorban kisember poszton állítottak megoldhatatlan feladat elé bennünket, most is Ughy semlegesítése lesz a legnehezebb. Különösen úgy, hogy Oltárczy is megsérült. Kemény meccs lesz, várjuk szurkolóinkat, hogy közösen csodát csinálhassunk .

 

A Pápai KC a 9-16. helyért történő rájátszásban léphet nagyot előre. Szolnokon ugyanis mindössze öt ponttal (80:75) kapott csak ki az együttes.

 

- Kosárlabdában nem előny az öt pont - állapította meg Vajda József, a PKC szakmai vezetője. - Ezt le lehet dolgozni, ráadásul ellenfelünknél nem lesznek itt az A csoportos játékosok.

 

 

 

- Lehet tervezgetni a következő mérkőzést.

 

- Nem szeretnénk túlzásokba esni, de tény, hogy mi vagyunk az esélyesek. A héten még a területvédekezés elleni játékot gyakoroljuk, hogy aztán szombaton 20 órakor szurkolóinkkal közösen kiharcoljuk a továbbjutást. Az Elite Basket-Tiszaújváros párharc győztesével folytathatnánk ebben az esetben. A fővárosiak tűnnek befutónak.

 

 

 

- A rájátszás előtt megváltak egy játékosuktól.

 

- Gráczer Zsoltnak megköszöntük eddigi játékát, tovább fiatalítva csapatunk átlagkorát és növelve saját nevelésű játékosaink arányát. Roppant büszke vagyok rá, hogy ilyen körülmények között is a klub egyik legértékesebb helyezését érhetjük el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!