Sport

2014.10.08. 10:25

Egy nap nem csak a küzdelem jegyében

Veszprém - A harmadik alkalommal megrendezendő jótékonysági BUDO Veszprém Harcművészeti Napon számos küzdősport bemutatót csodálhat az, aki október 11-én ellátogat a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokába.

Heffler Péter

A harmadik BUDO Veszprém Harcművészeti Napra, melynek a fővédnöki tisztségét idén is Porga Gyula polgármester vállalta, október 11-én a Lovassy iskolában kerül sor. A rendezvényen számos harcművészeti stílus, így baranta, ju jitsu, shotokan karate, kendo, kyokushin karate, bujutsu-kai, aikido, systema, mediball, kangoo, capoeira, thaibox, akrobatikus rock and roll és zumba is szerepel a kínálatban. Az egész napos program a sportra, mint központi tényezőre is rámutat a lelki egyensúly megtalálásában.

A rendezvény számos látványos elemet ígér a kilátogatóknak
Fotó: a szervezők

A küzdősportok olyan értékes dolgokra tanítják az embert, mint személyes határaink megismerése, tisztelet, fegyelem, elkötelezettség, illetve a megszerzett tudás felelősségteljes használatára. A rendezvény ezen értékek bemutatására törekszik, nem csak látványos küzdelmekkel szolgál. Továbbá nemes célt is szolgál, a szervezők a Veszprém és környéki harcművészeti, művészeti csoportok működését, valamint a klubok utánpótlás nevelését támogatják a bevétellel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!