Sport

2010.04.28. 12:11

Egymást előzgetik

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban mindkét megyei csapat hazai pályán folytatja a rájátszást. A veszprémiek az 1-8. helyért a Hódmezővásárhelyt, a pápaiak a 9-16-ért a Nagykállót fogadják.

MTI

A Veszprémi Egyetem SC egymás után két mérkőzést is megnyert (hazai pályán a Jászberényt, idegenben az Egert győzte le) és ezzel ötödik a tabellán, míg a vásárhelyiek eddig elverték a Sopront (99:93) és kikaptak a Nagykanizsától (73:85), illetve a Bonyhádtól (88:70), a listán pedig közvetlenül a VESC mögött állnak.

Érdekesség, hogy a vendégeknél pályára lép a mali származású, de Amerikában tanult, 203 centi magas Diakite Cheick, aki elsősorban a lepattanók megszerzésében jeleskedik.

- Két egyforma csapat találkozott a hevesi megyeszékhelyen - tért vissza az egri meccsre Molnár István, a VESC mestere. - A döntő pillantokban mi higgadtabbak tudtunk maradni és ez döntött a javunkra.
 
- A Hódmezővásárhely nem is olyan régen még A csoportos volt.

- Maradtak is néhányan abból az időszakból, Böszörményi, Utasi, Kukla. Mellettük jó képességű fiatalok alkotják a csapatot, így egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk pénteken. Veszítenivalónk is nekünk van több, hiszen hazai pályán illik nyerni.
 
- A listavezető Szeged két meccses előnyben van.

- Kétségtelen célunk a győzelem megszerzése, miközben igyekszünk a tabellán minél előrébb lépkedni. Szeretnénk végre itthon is igazán jó játékkal kiszolgálni szurkolóinkat, bízom benne, hogy színvonalas találkozón szerezzük meg a két pontot.

A Pápa-Damla KC a bajai vereséget követően Nagykálló együttesét fogadja vasárnap 16.30 órakor. A rivális kikapott az Elite Baskettől (95:90), a listán a 6., ám ugyanúgy tíz győzelmet számlál mint az őt követő, hetedik helyen álló pápaiak.

- Fárasztó körülmények között játszottunk Baján - kezdte Vajda József, a PDKC szakvezetője. - A vereség benne van a pakliban, ám annak örülök, hogy minden fiatalunk pályára lépett és helyt is álltak.
 
- Szokatlan a vasárnap kora délutáni időpont.

- Ellenfelünk kérte, mivel nagyon messziről érkeznek hozzánk. Nekünk pont edzésidőbe esik, így nem bántuk. Természetesen nyerni szeretnénk, noha mostani ellenfelünk egy igen masszív társaság, nagy különbséggel még nem kaptak ki ebben a bajnokságban. Tesszük a dolgunkat és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!