Sport

2017.06.29. 18:20

Éjszaka futottak - Az ajkai sportesemény résztvevőit három szám várta

AJKA - Harmadik alkalommal hirdette meg a Bakonyi Tájfutó Klub és a Sportváros Nonprofit Kft. az éjszakai futást június 27-én, kedden.

Tisler Anna

Az idén már nem csupán a sportcentrumban, hanem a Bakonygyepesre vezető kerékpárúton is zajlott a verseny. A nem mindennapi sportesemény híre gyorsan terjed, ugyanis a résztvevők száma megduplázodott a tavalyihoz képest.

Más a hangulata egy nappali rendezvénynek, mint annak, amikor már besötétedett, a pályát mindössze néhány reflektor világítja meg. Kocogni sem sokan szoktak éjszaka.

A verseny este 9 órakor 30 perc kötetlen gyaloglással vagy kocogással kezdődött. Ebben a számban 78 nevezés érkezett. A szervezők nem állapítottak meg helyezéseket, sorsolás alapján a szerencse döntötte el azt, hogy ki kap jutalmat.

A különleges hangulatú rendezvény indulói a település sportcentrumából rajtoltak
Fotó: Györkös József

A 8x800 méteres vegyes váltóban, amelyben 4 nő és 4 férfi összetételű csapatokat vártak, 6 csapat indult.

Az aranyérmet a Tovafutók SE Spartan Race Training Group Ajka csapata érdemelte ki, azüstérmet kapott az ajkai játékvezetőkből álló tár-saság, amelyik Az éjjel véget ért elnevezést választotta magának. A harmadik legjobbként a Bakonyi Tájfutó Klub sportolói értek célba.

A legnépszerűbb versenyszám az újdonság lámpás futás, amelyik rajtja fél 11-kor volt. A sportcentrumból 51 versenyző vágott neki az Ajka-Bakonygyepesig, a 8-as útig tartó útnak, amelynek megtétele oda-vissza 8 kilométert jelentett.

Ezt a versenyt a hölgyeknél Szijártó Krisztina nyerte, második lett Szabó Klaudia, harmadikként Stumpf Bernadett ért célba. A férfiaknál Koller Krisztián, Pichler Tamás és Kerekes Bálint lett a sorrend.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!