Sport

2017.08.27. 12:49

Elbúcsúzott a két veszprémi ikon - Végleg visszavonultatták Gulyás és Iváncsik mezét

VESZPRÉM A veszprémi kézilabda csapatban soha többé senki sem viselheti már a hármas és a négyes számú mezt. Fantasztikus hangulatú gálameccsen zárta le aktív pályafutását a bakonyi együttes két meghatározó alakja, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő.

B. Virág Rita

Gulyás és Iváncsik kézilabdás barátaiból verbuvált alakulatok küzdöttek meg a Handball City Fesztivál gálamérkőzésén.

Gulyás Péter csapatában lépett pályára Perger Zsolt - Pardi Károly, Török Lajos, Sótonyi László, Keller Lajos, Gulyás István, Végh József, Putics Jenő, valamint Zsigmond György. A kispadon Velky Mihály és Kaló Sándor edzők foglaltak helyet.

Iváncsik Gergő egy korosztállyal fiatalabb egykori játékostársakat hívott: Szabó Imre - Diaz Ivo, Iváncsik Tamás, Perez Carlos, Putics Barna, Pásztor István, Jevgenyij Lusnyikov, Eklemovics Nikola is tagja volt a társaságnak. Zdravko Zovko és Csonti Rudolf edzők irányították a csapatot.

Érdekes, hogy a meghívott játékosok közül egyedül Iváncsik Tamás, Gergő öccse az, aki a mai napig aktívan kézilabdázik.

Mondanunk sem kell, remek hangulatú találkozót láthattunk, ahol a pályára lépő veszprémi klasszisok annak dacára parádés megoldásokkal kápráztatták el a nagyérdeműt, hogy néhányan felszedtek pár kilót, elvesztettek egy-két hajszálat, összeszedtek újabb ráncokat. S bár már nem mindenki mozgott, futott úgy, mint évekkel ezelőtt, azért a mozdulatokon, lövéseken, passzokon még jól látszott, hogy valamennyien az adott korszak meghatározó egyéniségei, legjobbjai voltak.

Sporttörténelmi pillanat tanúi lehettünk, meglepetésként pályára hívták Iváncsik Mihályt, Gergő édesapját, és Ádámot, a legifjabb fivért, így mind a négy Iváncsik egyszerre lépett pályára. Sőt, a derbi végén Iváncsik Máté, Gergő kisfia is beszállt a játékba és Szabó Imrét átemelve, gólt is lőtt.

A derbi végén, amely 19:19-cel zárult, végleg visszavonultatták Gulyás és Iváncsik mezét. Könnyes és megható búcsút vettek a játékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!