Sport

2009.08.06. 02:29

Elégedettek a tihanyiak

Almeira, Tihany - A Tihanyi Hajós Egylet mind a négy párosát dicséret illeti, de különösen azt a kettőt, amelyik az igen népes, 111 hajót számláló mezőny első negyedében végzett a nemrégiben megrendezett cadet Európa-bajnokságon Spanyolországban.

B. Virág Rita

A Tihanyi Hajós Egylet négy párosa, a Bagyó Áron- Polgár Lukács, a Bors Máté- Kanyicska Márk, a Munka Márton-Kratzl Anna, valamint a Weidinger György- Horváth Balázs alkotta duók képviselték a piros-fehér-zöld színeket a cadet Európa-bajnokságon. Edzőjük, Gerencsér Gergely számolt be a spanyol verseny eredményeiről és tapasztalatairól.

- A 2700 kilométeres útra a megszokottnál szűkebb csapattal indultunk el. Sajnos a fárasztó utazás után nem volt időnk regenerálódni, egyből vízre szálltunk, de a bosszantó szervezési kellemetlenségen gyorsan túltettük magunkat - mondta el a tréner.

A fiatalok az első két napon alaposan felmérték a pálya körülményeit. Bár számukra szokatlanul nagy hullámokkal találkoztak a tengeren, s az áramlás feltérképezése elég nehéz volt, mégis mindenki örömmel vitorlázott, ügyesen játszott a természet erőivel.

- A viadal első három napján minimális szél fújt, ezért így egyetlen futamot sem tartottak. Nem éreztük jól magunkat, mert hol a vízen várakoztunk embertelen sokat, hol a napsütötte betonparkolóban, ahol a szervezők még egy palack vizet sem adtak a gyerekeknek, ami példátlan udvariatlanság. 

Ráadásul mindennap valamit változtattak a kiíráson, hogy esély maradjon a verseny értékelhető lebonyolítására - emlékezett vissza Gerencsér Gergely.

A negyedik nap aztán végre megjött a szél, s azon melegében négy futamot megrendeztek. Nagyszerűen kezdett a Munka-Kratzl kettős, egy hetedik hellyel nyitott, de sajnos technikai problémáik miatt a többi futam számukra nem úgy sikerült, ahogy tervezték, így végül a 43. helyen végeztek. 

A Bors-Kanyicska páros igen egyenletesen versenyzett, az utolsó etapot kivéve rendre az első harminc között zártak, a 24. hely lett az övék. 

A Weidinger-Horváth duó egyre fáradtabban vitorlázott, az első és az ötödik futamban elért 18. és 19. helyezésük kiemelkedő, de aztán a 31. hellyel kellett megelégedniük. 

A négy kettős közül a Bagyó-Polgár pár érte el a legjobb eredményt, az utolsó futamban megszerzett 10. hely bravúrosnak is mondható, így a 20. hely jutott nekik.

- A tervezett célokat, az aranycsoportba való kerülést maximálisan teljesíteni tudtuk - összegzett a szakvezető. - Két egységünk a mezőny első negyedében, egy hajónk az első harmadban, egy pedig az első felében végzett a 111 hajó közül. 

Minden elismerésem a csapaté, hogy az idegen körülmények dacára, a szervezési bakik ellenére is higgadtan, éretten vitorláztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!