Sport

2016.03.16. 18:58

Elfogyott a Füred – Még a kapus is gólt lőtt

Balatonfüred – Hiába kezdett jól a Füred és bombázott cseh fiatalja hat gólt a Szeged hálójába, a második félidő közepére elfogyott a BKSE. Elkezdődött a kézilabda NB I rájátszása.

Horváth Gábor

BKSE-Szeged

20:30 (12:12)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Herczeg, Südi. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gyene 2, KASPAREK 6, Szöllősi 2, Bánhidi 1, Ligetvári 1, Bóka 1. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Kemény 1, Németh 1, GYŐRI 5 (4), Gábori. Edző: Csoknyai István. MOL-Pick Szeged: SIERRA 1 – Bombac 3 (2), VRANJES 3, Blazevic, Parrondo 1, Ilyés 2, Curuvija 3. Csere: Wyszomirski (kapus), Balogh 1, Petrus 1, Zubai, KALLMAN 2, PRODANOVIC 5, Robledo 3, Mindegia 2, ANCSIN 3. Edző: Carlos Pastor.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

A felsőházi rájátszás első fordulójában a Szeged volt a balatonfürediek ellenfele. A két csapat március elsején találkozott egymással legutóbb, akkor – szintén a Balaton Szabadidő Központban – nyolc góllal nyertek a a Tisza-partiak.

Háromszor is vezetést szerzett a meccs elején a BKSE, majd Kasparek az ötödik perc végén 4:2-re alakította az állást.

A Szeged a 9. percben érte utol ismét a hazaiakat, Ilyés második góljával 5:5 lett az állás. A vendégek át is vették a vezetést, emberelőnyben találtak be. A folytatásban a Füred játszhatott emberelőnyben, Szöllősi szép lövéssel egalizált, majd Győri hetesből talált be, 15. perc: 8:7.

Pastor mester cseréi után a MOL-Pick összekapta védekezését és fordított (22. perc: 8:10), a hazaiak védekezésben és támadásban egyaránt többször hibáztak.

A félidő hajrája előtt aztán emberhátrányban sikerült egyenlíteniük a balatoniaknak, Kemény szépen indította a Bókát, majd maga volt eredményes. Kasparek is alaposan bemelegedett, a fiatal cseh átlövő a játékrész utolsó percében már az ötödik gólját szerezte. A felek döntetlennel vonultak öltözőbe.

Szünet után Prodanovic volt eredményes, majd Rózsavölgyi kivédte Bombac hetesét. A fiatal füredi kapus elkapta a fonalat, két bravúrja között Kasparek bombázott a vendégek kapujába, 35. perc: 13:13. Ligetvári találatával ismét a hazaiaknál volt az előny, de a Szeged nem engedte sokáig örülni a füredi szurkolókat, 14:15.

Lendületbe jött a Pastor-csapat, 41. perc: 15:18. Ment előre a Füred is, de sem erő, sem ötlet nem volt már a támadójátékban, a 48. percben hatra nőtt a különbség, 16:22. Ancsin bombázta szét a hazai kaput, a másik oldalon Sierra többször is jól avatkozott játékba.

Az 55. percben 18:26-ot mutatott az eredményjelző. Nem sokkal később Sierra is feliratkozott a lőtáblára, a spanyol hálóőrnek nem volt nehéz dolga, egy elrontott támadásnál az üres hazai kapuba ívelt. Az utolsó percben tízre nőtt a szegediek előnye, ez is lett a vége.

A csapatok szinte teljesen lemásolták március eleji meccsüket: a BKSE a második félidő elejéig jól tartotta lépést vetélytársával, amelynek azonban összességében egyáltalán nem okozott gondot a pontok begyűjtése.


Csoknyai István: - Az első félidő úgy alakult, ahogyan terveztük, a folytatásban azonban a vendégek állva hagytak bennünket. A Szeged ritmust váltott, mi nem tudtunk.

Carlos Pastor: - Úgy nézi ki, hogy itt Füreden mindig rosszul kezdünk. A hazaiak jól játszottak, a második félidőben azonban elfáradtak, a mi védekezésünk feljavult, s lerohanásból könnyű gólokat tudtunk szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!