Sport

2009.03.05. 03:29

Elkezdődött a véghajrá - Kosárlabda

<b>Veszprém, Pápa</b> - Négy bajnoki találkozó, amely klubok sorsáról dönt. Négy ütközet, amely az egész éves munkát megkoronázhatja vagy romba döntheti.

Novothny Ottó

Ez a négy mérkőzés vár a két NB I/B-s kosárlabdacsapatra. Mindkét együttesnek négy-négy meccse van még hátra az alapszakaszból.

A Veszprémi Egyetem SC dolga különösen nehéz, hiszen pénteken és vasárnap is kemény csatából kell győztesen kikerülnie ahhoz, hogy ne kelljen később számolgatni.

A bajnokság jelenlegi szakaszában a VESC lépéselőnybe került riválisaival szemben. A Sopron kikapott az Elite Baskettől (89:81), míg a salgótarjániak is vereséget szenvedtek a Szolnoktól (76:82). 

Így a nyugati második helyezett, illetve a keleti listavezető (ez az eredmény a rájátszás, majd a bajnoki döntő szempontjából lehet fontos) egyaránt három kudarcot számlál, míg a VESC egynél tart. 

Ha tehát a soron következő mindkét meccsét behúzza, akkor tét nélkül léphet pályára a további kettőn. Na de erre szokták mondani: hol van az az egy győzelem?!

- Roppant nehéz hétvége előtt állunk - szögezte le Molnár István, a VESC mestere. 

- A Nagykanizsa a legjobb négybe kerülésért küzd, és ehhez nagyon fontos lenne számukra a veszprémi siker. Szerintem egyébként pénteki ellenfelünk eredményei nem tükrözik hűen azt az erős játékosállományt, amivel valójában rendelkeznek.

- Idegenben hosszabbítás után nyert a Veszprém.

- Tegyük hozzá őszintén, némi szerencsével. A vasiak magas szerkezetű, lendületes csapat. Legfőképpen persze magunkkal kell foglalkoznunk, hiszen a támadásban értékes Hidi Tamásra, valamint a védekezésben kitűnő Nagy Róbertre valószínűleg egyik meccsen sem számíthatok.

Bízom benne, hogy helyetteseik megfelelően teljesítenek.

- A rangadó után vasárnap az utolsó helyezetthez utaznak.

- Csalóka ez a meghatározás, hiszen az Enternet Pekosi biztos nem véletlenül változtatta meg kissé sportszerűtlenül egymás elleni csatánk időpontját. Így valamennyi A csoportos játékosuk is pályára léphet ellenünk, amivel alaposan megnehezíthetik a dolgunkat.

- A listavezetőt mindenki dupla akarattal szeretné legyőzni.

- Ez így igaz, de azért ott leszünk mi is a pályán. Számítunk szurkolóink biztatására, és nagyon remélem, hogy a fiúk úgy odateszik magukat, ahogy azt ebben a bajnokságban szinte végig tapasztalhattuk. 

Nehéz, de akár nagyon szép hétvége várhat ránk, hiszen nem kizárt, hogy mindkét meccset megnyerjük. Egyértelműen ez a célunk.

A Pápai KC betegségekkel, sérülésekkel megtizedelt csapata a Budapesti Honvédot fogadja vasárnap 18.30 órakor a helyi sportcsarnok küzdőterén.

- Számunkra is elkezdődött a véghajrá - mondta Vajda József, a PKC szakvezetője, akinek hangján még mindig hallani lehetett az influenza nyomait. - Sajnos szinte az egész csapat lebetegedett, így aztán hiába volt két hét szünetünk, alkalmanként csak néhányan tudtunk edzeni.

- Pedig a nyolc között maradást nyugodt rájátszás követhetné.

- Igyekszünk megőrizni a helyünket. Az legalábbis papíron mellettünk szól, hogy a hátralévő négy találkozóból hármat hazai pályán játszunk. Ugyanakkor ezek mindegyike rangadó lesz (Honvéd, Elite Basket, Fehérvár, Kozármisleny), vagyis mi dönthetünk saját sorsunkról.

- Kórház lesz a pálya szélén?

- Azért nagyon bízom abban, hogy tisztességgel ki tudunk állni, és szurkolóinkkal karöltve megnyerjük azokat a meccseket, amelyek fontosak számunkra. A sorban az első mindenképpen a Honvéd elleni lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!