Sport

2013.12.13. 10:47

Elköltöznek a kézilabdások

Veszprém – Jövő nyártól megszűnik a megyeszékhelyen a minőségi női kézilabda, az NB I-es együttes ugyanis Mosonmagyaróvárra költözik.

Novothny Ottó

Csütörtökön késő este a mosonmagyaróvári önkormányzat úgy döntött, hogy befogadja a győri utánpótlás játékosokból álló, eddig Veszprém Barabás színekben induló csapatot. – Ezzel kapcsolatban kevés mondanivalóm van, hiszen én edző vagyok – kezdte Róth Kálmán a Barabás KC mestere.

– Ott dolgozunk, ahol termet kapunk. Annyit azért tudok, hogy folyamatosan anyagi gondokkal küszködtünk, de a veszprémi önkormányzatnál azt ígérték, hogy pótolják a névadónk kiesése utána pénzeket. Ez azonban nem sikerült, sem az önkormányzattól, sem az üzleti szférából nem érkezett plusz pénz, így nem lehetett tovább folytatni az együttműködést. Az biztos, hogy a tavaszi mérkőzéseinket még Veszprémben láthatja a nagyérdemű, de nyáron átköltözünk Mosonmagyaróvárra és 2014 őszét már ott kezdjük meg.

A hírek szerint Óváron új sportcsarnokot is kap a győri alakulat, ám addig Mosonszolnokon lép pályára a klub.Jövő héten részletesen is visszatérünk a témára, hiszen ez a költözés azt jelenti, hogy néhány esztendő tündöklés után ismét megszűnik a minőségi női kézilabda a megyeszékhelyen. Igaz, a jelenlegi csapatot is csak kevesen érezték magukénak Veszprémben, hiszen mindenki tisztában volt vele, hogy a győriek utánpótlás játékosait látja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!