Sport

2014.04.01. 09:05

Kézilabda NB I/B: ellenállhatatlan veszprémi együttes

Rajt cél győzelmet aratott a Balatonfüredi KSE II a megyei rangadón a Várpalotai BSK ellen a férfi kézilabda NB I/B-ben. Ismét nyert a listavezető Veszprém II, és kikapott az Ajka.

Napló sport

BKSE II–VBSK 33:23 (17:13)
Balatonfüred, 500 néző. V.: Bóna, Miskei.
Balatonfüredi KSE II: Kurán – Bujtár, Pordán 2, TÖRTELI 4, Bánhidi 3, GYŐRI 10 (1), BÓKA 5 (1). Csere: KOMENDÁNT (kapus), NÉMETH B. 3, VASVÁRI, Éliás, Kemény 3, Nagy 2, Lestál 1, Keresztes, Nemes. Edző: György László.
Várpalotai Bányász SK: Szász – Tolnai 2, Mazák, Szabó, Bella 2, PUTICS 8, Galambos 2. Csere: Lakatos, Ubornyák (kapusok), Bárdos 5 (3), Horváth, VENCZEL 4, Vesztergom, Falkner, Gáspár, Németh F. Edző: Kaló Sándor.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 3/3.

Csak a negyedik percig állt döntetlenre a megyei rangadó, ekkor a nagy kedvvel kézilabdázó Győri góljaival meglódult a Füred (6:2). Nem ijedtek meg a vendégek és Putics találataival ismét szoros lett (8:6). Füredi időkérés után aztán újra hétre hízott a vendéglátók előnye, de a Palota egy 5:1-es sorozattal ismét visszaküzdötte magát. A második felvonás öt percig hozott kiegyenlített játékot, ezután a balatoniak ritmust váltottak és 25:19-re meglógtak. Kifulladtak a vendégek, tíz percig gólképtelenek voltak, s így a Füred a vártnál könnyebben gyűjtötte be a két pontot.

Szentendre–MKB-MVM II 30:36 (13:13)
Szentendre, 120 néző. V.: Nagy, Túróczy.
MKB MVM Veszprém II: BORBÉLY – Kisék B., LIGETVÁRI 5, GULÁS 3, Priczel 1, PÁSZTOR 5, GYENE 11. Csere: Kisék M. (kapus), Szeitl 2, Horvácki, ZAKICS 5, Kancel 1, Pócz-Nagy, Bujdosó, Bonyhádi, Horváth 3. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hetesek: 3/2, ill. 3/3.

Nagyon gyengén kezdte a mérkőzést a listavezető Veszprém, a Szentendre így 10:4-re meglépett. Csoknyai István időkérése után rendezte sorait a bakonyi alakulat és a félidő végére sikerült utolérnie a vendéglátóit. A térfélcserét követően már egy sokkal koncentráltabb Veszprémet láthatott a közönség, s a fiatal vendégek fegyelmezett védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel érvényesítették akaratukat. Az MKB II óriási lépést tett a bajnoki cím megszerzése érdekében.

KK Ajka–Csurgó II 23:26 (9:13)
Ajka, 100 néző. V.: Murvai-Buzogány, Szilvási.
Le Belier KK Ajka: HORVÁTH – MAJDANICS 4, Schmidt 3, Tarlósi 1, Erőss, FÖLDESI 6, Paár 6 (3). Csere: Körli, Völgyesi (kapusok), Márkus 2, Huszti, Fábián 1, Bajnóczi, Sipos, Meinczinger. Edző: Huszti Géza. Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hetesek: 3/3, ill. 1/1.

Az első félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok (8:8), ekkor azonban jött a szokásos ajkai rövidzárlat, amit jól használtak ki a fiatal csurgóiak. A szünet után sokkal fegyelmezettebben kézilabdázott az Ajka és ennek köszönhetően sikerült felzárkóznia (13:14), ám öt perces gólcsend után ismét nehéz helyzetbe került (13:20). A folytatásban már csak az eredményen tudott kozmetikázni a házigazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!