A Dakar-sztár nyerni szeretne

2018.08.10. 21:01

Elrajtolt Veszprémben a 15. HunGarian Baja tereprali mezőnye

A 15. HunGarian Baja mezőnye csütörtökön átesett az adminisztratív ellenőrzésen és a gépátvételen, majd pénteken a Veszprém környékén zajló verseny az ünnepélyes rajtceremóniával a veszprémi Óváros téren el is startolt, hiszen szuperspeciállal nyitott a tereprali-világkupa mezőnye.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Szombaton pedig maratoni szakasz vár emberre, gépre egyaránt.

– A világkupa-sorozat magyar futama nehéznek ígérkezik, hatalmas csatára van kilátás az első három helyezett, Vasziljev, Prokop és közöttünk – mondta a világkupa összetettjének éllovasa, Jakub Przygonski a pénteki sajtókonferencián.

– A pontversenyben is közel vagyunk egymáshoz, ezért a lehető leggyorsabbnak kell lennünk, ha győzni akarunk. Örülök, hogy ilyen nagy csata zajlik a bajnoki címért, és nemcsak egyvalaki dominál az egész évben. Ez a kihívás nagyon felpörget minket.

Przygonski szerint a tavalyi HunGarian Baja nem volt könnyű, de ígérete szerint nagyon fogják nyomni a gázt. Abbéli örömének is hangot adott, hogy márkatársuk, Nani Roma is itt van Magyarországon, és hosszú felépülése után ő is visszatért.

 

Nani Roma azon kevesek közé tartozik, aki autóval és motorral is megnyerte a Dakar-ralit, és egyszer már nyert hazánkban is. Egészen pontosan 2013-ban állt rajthoz legutóbb a HunGarian Baján, s akkor ő volt a legjobb.

– Fontos, hogy újra versenyezhetünk, mert bár jót tesz a sok teszt és felkészülés, de azért a versenyzés semmi máshoz nem hasonlítható – mondta Joan „Nani” Roma. – A Hungarian Baja remek verseny, 2013-ban már jártam itt, akkor nyertem is, úgyhogy hazavittem egy kis szuvenírt. Megpróbálunk nyerni, ami nem lesz könnyű, de jó lenne ismét győzni az autók között.

Az autósok mellett a hétvégén a Veszprém környéki pályákon motorosok is lesznek, és side by side mezőnyt is üdvözölhetünk a HunGarian Baján, de összemérik tudásukat a quadosok és a kamionosok is.

A sajtótájékoztatón ott volt a német Jutta Kleinschmidt is, akit nem kell bemutatni a szakág rajongóinak: ő a legendás sivatagi show egyetlen női győztese, és a Nemzetközi Automobil Szövetség megbízásából érkezett Veszprémbe. Mint kiderült, azért, hogy beszélgessen, információkat gyűjtsön, majd pedig a szezon végén előálljon egy tervvel, hogy miként lehet újra naggyá tenni a terepralit, hogy miként lehet szemmel látható fejlődést elérni a népszerűség, a versenyek, az imázs terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában