Virtuális világba léptek

2019.04.11. 15:21

Első osztályú megyénk első e-sport csapata

Megalakult megyénkben az első e-sport (videojátékokkal foglalkozó elektronikus sport) szakosztály, a megyeszékhely futsalegyesülete mostantól a virtuális első ligában is képviselteti magát.

Horváth Gábor

Az 1. Futsal Club új szakosztály indított, a képen balról: Finta Péter, Rajki Tamás, Kocsis Máté, Petrás Krisztián és Kövecses Zoltán

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az új szakosztály megalakulását sajtótájékoztató keretében jelentette be csütörtökön az 1. Futsal Club Veszprém.

- Megyénkben ez az első e-sport szakosztály, nagy büszkeséggel tölt el, hogy sikerült létrehozni – fogalmazott Rajki Tamás ügyvezető, aki elárulta: az ötletet, nem meglepő módon, gyermekeik adták.

- Finta Péter utánpótlás szakmai vezetővel beszéltünk arról, hogy kellene alapítani egy e-sport szakosztályt. Hasonló korú gyerekeink vannak, látjuk, hogy azt a generációt mi érdekli, milyen irányba tart.

Az 1. FCV a közelmúltban szervezett Veszprémben egy e-sport kupát, ami remekül sikerült, ráadásul azonnal kapcsolatot is teremtett a virtuális szakmával.

Az 1. Futsal Club új szakosztályt indított, a képen balról: Finta Péter, Rajki Tamás, Kocsis Máté, Petrás Krisztián és Kövecses Zoltán Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Olyan emberekkel találkoztunk, akik magas szinten űzik ezt a tevékenységet. Tárgyaltunk, megegyeztünk és meg is alakult a szakosztály. Még az elején vagyunk, de bízom benne, hogy szép eredményeket tudunk elérni – mondta Rajki Tamás.

A sajtótájékoztatón kiderült, a megegyezéssel az új szakosztályt máris egy első osztályú csapat képviseli. A veszprémi együttes a legnépszerűbb játék, a FIFA úgynevezett proclub játékmódjában versenyez.

Kocsis Máté szakosztályvezetőtől megtudtuk: ezt a játékmódot – mint az igazi futballban – 11 ember játssza egyszerre egy csapatban. Ők a legjobbak között vannak az első osztályban, és már nemzetközi színtéren is megmérethették magukat. A céljuk az, hogy folyamatosan fejlődjenek.

- Évek óta foglalkozom az e-sporttal, amiről azt kell tudni, hogy évről évre növekszik, méghozzá dinamikusan, minden esztendőben megduplázódik az érdeklődők száma. Örülünk a megegyezésnek, nem volt kérdés, hogy mi szeretnénk ehhez a klubhoz csatlakozni – fogalmazott Kocsis Máté, aki bemutatta együttesük kapitányát, Petrás Krisztiánt.

Kövecses Zoltán a szakosztály szponzorának tulajdonosa a sajtótájékoztatón kiemelte: – Valahol mindannyian játékosok vagyunk, szeretjük megméretni magunkat, szükségünk van rá. Ki a téren, a pályán, ki a virtuális világban – mondta, hozzátéve, az igazi sporthoz hasonlóan az e-sportnak is van közösségformáló ereje.

Megtudtuk, a veszprémi e-sportcsapatnak 18-as a kerete, két olyan játékos van benne, aki a bakonyi megyeszékhelyen él. A többiek az ország különböző pontjairól származnak. Egy-egy meccset egyébként mindenki a saját otthonában vív, persze vannak olyan e-sport viadalok, amelyek nagyobb helyszíneken játszódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában