Sport

2016.04.30. 18:02

Elúszott a Fürednek a dobogó

Balatonfüred - A tatabányai szurkolók tomboltak a Balaton Szabadidő Központban, miután csapatuk hátrányból felállva legyőzte a füredieket, s ezzel bebiztosította érmes helyezését a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE-Tatabánya 23:24 (13:12)
Balatonfüred, 600 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori, Kemény 1, Bánhidi 2, Gerdán, Zdolik 3, Bóka 1. Csere: RÓZSAVÖLGYI (kapus), PETROVSKI 3, Szöllősi B. 3, LIGETVÁRI 6, Gyene 1, Németh, Győri 1, Kasparek 2. Edző: Csoknyai István. Tatabánya: MIJATOVIC – Pásztor 1, HARSÁNYI 4, JUHÁSZ 3, Mazák 1, Diaz 2, Vujovic 3 (1). Csere: Borbély (kapus), Dénes, BODÓ 4, SZÖLLŐSI Sz. 4, Krsmancic, Crnoglavac 2, Katzirz. Edző: Vladan Matic.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 1/0, ill. 1/1.

A hosszú kihagyás után visszatérő Zdolik szerezte a Füred első gólját, előtte Mazák talált be, 4. perc: 1:1. Magas hőfokon égett a Tatabánya, a BKSE kicsit tanácstalannak tűnt, mindkét csapat keményen védekezett, az első kilenc perc csak négy találatot hozott, 2:2.

Kihagyott vendéglehetőségek után Szöllősi szerezte meg a vezetést a hazai csapatnak, 3:2. Folytatódott a verekedős, szigorú kézilabda, a 17. percben 4:4 volt az állás. Átvette a vezetést a Tatabánya, de Ligetvári megrázta magát, két góljával fordított a Balaton-parti együttes.

A 22. percben egy újabb Ligetvári-találat után 8:7-et mutatott az eredményjelző. Harsányi egyenlített, neki ez már a negyedik gólja volt, Csoknyai István időt kért.

A hazaiak többször is vezettek, de nem tudtak ellépni ellenfelüktől, 28. perc: 11:10. A Tatabánya ugyanis rendre megtalálta az utat a füredi kapuhoz. A félidő végén Szöllősi Szabolcs egyenlített, ám Ligetvári az utolsó másodpercben ismét betalált.

A második játékrész Zdolik bombájával indult, majd Petrovski volt eredményes, hárommal vezetett a Füred, 15:12. Robogott a hazai csapat, de többször is belehibázott a saját maga által diktált tempóba, 36. perc: 16:14.

Rózsavölgyi hiába védett szépet, a kipattanót Szöllősi bevágta. Időközben paprikás lett a hangulat, a játékosok nem kímélték egymást, több durva, sőt alattomos szabálytalanság is akadt, a hazai kispadon pedig Csoknyai edző kapott sárga lapot, 41. perc: 17:16.

A folytatásban ismét háromra nőtt a hazai előny, Gyene szerzett gólt, majd Rózsavölgyi védett, 19:16. Szöllősi hizlalta négyre a különbséget, 20:16. Zárkózott azonban a Tatabánya (20:18), ráadásul Ligetvári két percet kapott.

Kasparek emberhátrányban szerzett gólt, Szöllősi válaszolt. Feljött mínusz egyre a vendégcsapat, Bánhidi pedig megkapta harmadik kétperces büntetőjét, végleg kiállították.

Az 50. percben Vujovic egyenlített, 21:21. Nem ment a Fürednek a gólszerzés, Mijatovic védte Gábori ziccerét, végül Szöllősi törte meg a hazai csendet, 22:21.

Rengeteg volt a hiba a Balaton-partiaknál, három perccel a vége előtt ismét egyenlő volt az állás, 23:23. Rózsavölgyi kétszer is védett, de Győri elhibázta a hetest. Bodó a másik oldalon bevágta, Gerdán leütni sem tudta az átlövőt, 23:24. Egy perc volt hátra, de a BKSE nem tudott egyenlíteni.

Sikerével a Tatabánya voltaképpen bronzérmesnek mondhatja magát, míg a Füred idén is lemarad a dobogóról.

A hazaiak megnyerhették volna ezt a meccset, de a Tatabánya végig nyomás alatt tartotta a Csoknyai-csapatot, és a hajrában pontosabb, koncentráltabb és fegyelmezettebb volt vetélytársánál.

Csoknyai István: - Végig uraltuk a meccset, a kezünkben volt a győzelem. Az utolsó öt percben a Tatabánya okosan megkontrázta kihagyott helyzeteinket és elvitte a nagyon fontos pontokat.

Vladan Matic: - Látszott, hogy mindkét félnek nagyon fontos az összecsapás. Mind a két csapat sokat hibázott, de nagyot küzdött. Az utolsó energiatartalékokat mozgósítottuk, csak kicsin múlt a siker. Az ilyen meccs csodálatos a közönségnek, kevésbé jó érzés az edzőnek. Gratulálok a Fürednek, jó csapat, jó edzővel, de ezúttal egy kicsivel mi voltunk jobbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!