Sport

2012.03.19. 18:32

Ennél jobbat várunk!

Az erőviszonyok kiegyenlítettségének ígéret hozta a megyei első osztály első idei fordulója. Épp ez az a tény, ami leginkább pozitívnak tekinthető a nyitányon, a többit jobb lenne, minél előbb elfelejteni. Sajnos nem sikerült elfojtani a télen szépen fejlődő kincstári pesszimizmust. Elemzünk, siránkozunk.

Horváth Gábor

Mindössze hat pályán rajtolt el a tavaszi küzdelem a Veszprém megyei labdarúgó első osztály 2011/2012-es szezonjában, nem vagyok nagy krónikás, de szerintem az utóbbi egy-két évtizedben nem volt példa ilyen szerény mezőnyre. Az aktuális bajnokságban alapba egy csapattal kevesebb nevezett, mint szokott, télen pedig szegény Zirc dobta be a törülközőt, így csupán 14 alakulat készülődött az idei kezdésre. Mivel a zirciek eredményeit nem törölték, - a jobb sorsra érdemes alakulat neve baljós jelként továbbra is ott szerepel a tabellán és csúszik majd egyre lejjebb és lejjebb - ebben a félévben minden fordulóban két (!) szabadnapos gárda lesz. (A hivatalos bajnoki táblázat emiatt még az őszinél is bénábban néz ki, nem beszélve arról, hogy minden körben csak hat találkozót rendeznek )

A téli alapozások végeztével mindegyik csapattal van szerencsém értekezni, így aztán nagyjából képbe is kerülök a hangulatot és az erőviszonyokat illetően. Tény, a résztvevők ilyenkor előveszik a kincstári pesszimizmust, de a tapasztalatom az, hogy a helyzet valóban egyre rosszabb és rosszabb. Az egyesületek jelentős részénél örülnek, ha egyáltalán a felkészülési meccsekre sikerült összetoborozni 11-15 embert, edzést az tart, akinél átlagon felüli a lelkesedés, korábban zárnak a munkahelyek és esetleg van némi jutalmazás is

De félre a gondokkal, hiszen minden új idény új ígéret, süt a nap, a pályák felszáradtak, az emberek pedig ilyenkor különösen szeretnek focizni, meg focit nézni – gondoltuk, de a 2012-es nyitókör összességében mégis csalódást okozott.

A tavaszi rajton négy csapat (Csetény, Pét, Fűzfő, Alsóörs) egyáltalán nem szerzett gólt, öten (Herend, Peremarton, Úrkút, Sümeg, Ajka Kristály) pedig csupán csak egyszer találtak ellenfelük hálójába. A fennmaradó három termelékenyebb alakulat közül az Öskü és a Devecser papírformát igazolt a Peremarton, illetve az Alsóörs ellen, a Tapolca pedig bravúrral verte a listavezető úrkútiakat. Az Ugod és a Gyulafirátót szabadnapos volt.
Az eredmények azt mutatják, hogy az erőviszonyok közelítettek valamelyest egymáshoz, a vetélkedés mindenképpen nyitott, s ha a tendencia folytatódik, talán még az utolsó háromnak is lesz esélye ledolgozni tetemes hátrányát.

Az öt gólt szerző Devecser és a bajnokot legyűrő Tapolca mindenképpen dicsérhető. Ami a játékosokat illeti, mesterhármas nem volt, viszont hárman is duplázni tudtak. A devecserieknél a korelnök Kádár Lajos és Homlok Csaba, az Öskü csapatában pedig a fiatal Horváth László tudott kétszer is a kapuba találni. Utóbbi ezzel immáron egyedül vezeti góllövőlistát.

A részletes eredmények és jegyzőkönyvek itt böngészhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!