Sport

2016.09.20. 17:35

Érdekes pályák, tájfutóérmek

Szép sikereket hoztak a tájékozódási futó országos bajnokságsorozat rövidtávú és sprint váltó versenyszámai a Veszprém megyei tájfutó klubok számára.

Bényi Kálmán

Szeptember első hétvégéjén a Mátrában gyűlt össze a sportág krémje, hogy megküzdjön az országos bajnoki címekért. Az első megmérettetés Gyöngyös belvárosában várt a rövidtávon induló versenyzőkre. A parkokkal, zöldterületekkel tarkított városi környezetben megrendezett selejtezőfutamon az első 24-be kerülés volt a fő cél. A szombat délutáni döntőben a rekkenő hőség mellett az igencsak trükkös belvárosi pályák teljesítésével is meggyűlt a bajuk a tájfutóknak.

A Veszprém megyét képviselő klubok a legfiatalabb (14 éves), valamint a 60 év feletti kategóriában értek el kimagasló eredményt. Versenyzőik négy érmet szereztek, míg további négyen zárták a döntőt bajnoki pontokat érő helyen.

A fotón a sprint váltó versenyszámban országos bajnoki címet szerző veszprémi fiatalok mosolyognak a díjátadó ünnepségen
Fotó: Bálint Bence

Eredmények:

F14E: 2. Bálint Benedek (VHS), F35A: 6. Vajda Zsolt (THT), F60A: 1. Horváth Tivadar (HER), F65A: 5. Ládi János (BTK), N16E: 5. Mérő Dominika (VHS), N60A: 3. Wieder Ilona (VHS), N65A: 4. Komár Béláné (HER), N70A: 1. Cser Borbála (HER).

Vasárnap Mátrafüredre költözött át a teljes mezőny. A sprint váltón az utánpótlás korosztályokban négy-, míg a felnőtteknél és szenioroknál háromfős váltók szálltak harcba az érmekért. Érdekes kihívást jelentett, hogy a pályák egymástól egészen eltérő jellegű területeken vezettek keresztül. A megyei csapatok itt is remekül helytálltak, két váltó, a legfiatalabb, illetve a legidősebb kategóriában magyar bajnoki címet szerzett, további hat értékes bajnoki pontokat zsebelhetett be.

Eredmények:

V14A kategória: 1. VHS-1. (Lantai Lili, Bálint Benedek, Angyal Dániel, Lantai Anna), 11. VHS-2. (Bácskai Eszter, Bálint Ádám, Kovács Márk, Papp Viktória), 14. VHS-3. (Gaschler Emma, Gaschler Máté, Bálint Gergő, Tokai-Kiss Zsófia), V18A kategória: 15. VHS (Mosonyi Anasztázia, Tokai-Kiss Bálint, Bácskai Péter, Mérő Dominika), V105A kategória: 5. VHS-1. (Bálint Bence, Széplaki Eri-ka, Gaschler Gábor), 6. VHS-2. (Barát János, Németh Zsoltné, Marton Balázs), V195A kategória: 1. HER (Vitéz László, Komár Béláné, Bacsó Attila), 6. VHS (Wieder Ilona, Kaptur József, Vass Tibor).

 

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!