Sport

2016.01.08. 13:52

Érdi Mária és Vadnai Benjámin is jelölt

Hazai körkép - Szavaznak a vitorlázók. A Magyar Vitorlás Szövetség honlapján január 15-ig eldől, hogy kik lesznek a tavalyi év legjobbjai.

Napló-információ

A szavazást két kategóriában bonyolítják le. A nőknél Érdi Mária, Hirschler Rebeka és Takácsy Lilla a jelölt, míg a férfiaknál Berecz Zsombor, Tomai Balázs és Vadnai Benjamin lehet az év vitorlázója.

Érdi Mária a Tihanyi Hajós Egylet versenyzője, 17 éves, négyszeres korosztályos világbajnok. Edzője két éve már Eszes Tamás, korábban pedig Csomai József volt.

Hirschler Rebeka 17 éves, a Soproni Építők versenyzője. Edzője Pál Gaszton (MVM SE).

Takácsy Lilla 17 éves, a Spartacus VE versenyzője, edzője Goszleth Marcell. 2014-2015-ben Varga Zsófiával (BYC) versenyzett 420-as hajóosztályban. 2015 áprilisában az Izolán megrendezett Spring Cupon 2. helyezett.

A mindössze 17 esztendős Érdi Mária biztos befutónak tűnik a hölgyek között, eredményei önmagukért beszélnek, többek között négyszeres világbajnok, legutóbb Malajziában nyert Fotó: MVSZ

Berecz Zsombor az MVM SE versenyzője, a nemzetközi Finn-mezőny elitjének biztos tagja. A 2014-es santanderi ISAF-világbajnokságon elért 15. helyével minden magyar sportoló közül másodikként olimpiai kvótát szerzett.

Tomai Balázs az MVM SE versenyzője. Az idei Laser Standard-világbajnokságon az aranycsoportba kerülve olimpiai kvalifikációt szerzett a magyar laseresek számára.

Vadnai Benjamin a BYC versenyzője. Miután 2010 óta a Laser összes kategóriájában világ- és Európa-bajnoki címeket szerzett, idén ezt megfejelte az olimpiai Laser Standardben U21 korosztályban egy Európa-bajnoki ezüst-, illetve egy vb-bronzéremmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!