Sport

2009.01.28. 03:29

Értékelték a focibírókat

<b>Veszprém</b> - Megtartotta hagyományos évzáró-évnyitó bálját a megyei labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága.

Kis Dezső

Először Koma László a jb elnöke értékelte a tavalyi esztendőben történteket, majd Hamar László, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke kérte meg a résztvevőket arra, hogy segítsék az újonnan felállt bizottság vezetőinek a munkáját. 

Vágner László,
a magyar játékvezetők elnöke beszédében kitért arra, hogy a megyei jb munkájának színvonala az első három közé tartozik az országban. Mi több: példamutatónak nevezte tevékenységüket.

- Ezért aztán nem véletlen, hogy az országos keretbe kerültek minőségileg emelték a színvonalat és számbelileg is jelentős arányt képviselnek - emelte még ki Vágner László.

Név szerint is megemlítette, hogy Solymosi Péter, Szilasi Szabolcs az NB I-ben, Ákos Dávid az NB II-ben megbecsült játékvezetőként működik. 

Rajtuk kívül Lémon Oszkár, Takács Gábor az élvonalban, Gyűrűsi Gábor a másodosztályban asszisztensként segíti a munkát. A korábbi hagyományoknak megfelelően az ilyenkor szokásos jutalmazások következtek.

Az NB III-as bajnokság legjobb játékvezetője Schnellbach Imre (Pápa), a megyei bajnokságé Lovasi István (Ajka), a megyei másodosztályé Fülöp Zoltán (Tapolca) lett. 

A megyei mérkőzéssorozat legjobb asszisztensének Tálos Juditot (Tapolca) jelölték. A játékvezetői csoportok különdíjasai: Szepesi Mihály, Solymosi Péter, Tál Sándor, Rogácsi Balázs, Illés László, Dancs Csaba, Keszthelyi Tamás.

Rajtuk kívül tizenöt éves játékvezetői működéséért Pilinger Lászlót, Takács Gábort, Turi Sándort és Harkai Attilát, húszéves működéséért Szabó Róbertet, Uszkai Györgyöt, negyedszázados működéséért Kéri Árpádot és Pernyesz Imrét aranysíppal jutalmazták.

Harmincéves tevékenységéért Hamar László, Kuntner Zoltán, Serbán Miklós, Vizeli Lajos és Kaibás Dezső, negyvenéves tevékenységéért pedig Koma László díszes serleget vehetett át. 

Az éves értékeléssel véget ért az összejövetel hivatalos része, megkezdődött a bál, amely hajnalig tartó hangulatos szórakozással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!