Sport

2017.02.04. 18:32

Év eleji forma, sima továbbjutás

Döcögős játékkal, de biztosan jutott tovább a kézilabda Magyar Kupában a Balatonfüredi KSE, amely szerdán kap ellenfelet.

Horváth Gábor

BKSE-Komló 24:19 (11:9)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Bán, Szloska. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – GÁBORI 4, KASPAREK 6, Semenov 2, KEMÉNY 6, Győri 4 (3), Varsandán. Csere: Gerdán, Debreczeni 1, Zdolik, Kancel, Németh, Petrovski 1, Szilágyi. Edző: Csoknyai István. Komló: Granic – Gebhardt 1, Obradovic 2, Katzirz, Nagy 2, JERKOVIC 6, MARKOVIC 4 (1). Csere: SELYMES (kapus), Szöllősi, Marcsek 1, Wéber, Laufer 1, Szkokán 1, Sunajko, Pethő. Edző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/1.

Az esztendő első tétmeccsén, a Magyar Kupa negyedik fordulójában a Komlót fogadta a Balatonfüredi KSE.

 

Jó néhány percig, 2:2-es állásig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a 8. percre 4:2-re húzott el a hazai együttes. Fazekas hétméterest védett, s ez megadta a lehetőséget a különbség növeléséhez. Ez sikerült is, de a komlóiak nem hagyták magukat, 18. perc: 6:5.

Nem sokkal később Jerkovic egyenlített, a fürediek nem találták a ritmust. A 19. percben már a vendégeknél volt az előny (6:7), Csoknyai István időt kért.

Fazekas védése után Kasparek egyenlített, igyekezett összekapni magát a BKSE, amely szigorított védekezésén és Petrovski találatával a 25. percben visszavette a vezetést, 10:9.

Az erősen év eleji formát mutató hazaiak előnye két gól volt az első félidő után.

A második játékrész három füredi találattal kezdődött, a Komló nyolc percig nem tudott a kapuba találni, 39. perc: 14:10.

Öttel is vezethetett volna a BKSE, ehelyett a vendégek háromra csökkentették hátrányukat. Ekkor többször pattant szerencsétlenül a labda a hazai csapat szempontjából, szívósan tapadt a Komló.

Fazekas újabb hetest hárított, meg is lett az öt közte, 44. perc: 17:12. Kasparek beindult, úgy tűnt, innentől sima ügy a a Fürednek, amely – meg kell hagyni – továbbra is óriási technikai bakikat vétett.

Az 52. percben 21:17-et mutatott az eredményjelző, Jerkovic hatodik góljával szépített. A vendégek kapujában Selymes kapta el a fonalat, de ez nem veszélyeztette a BKSE-sikert. A fürediek jutottak tovább, még egy meccset kell nyerni a Magyar Kupa négyes döntőjébe kerüléshez. Sorsolás szerdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!