Sport

2017.07.02. 19:25

Szép sikerek az extrém nehéz tájfutóviadalon

BÜKKSZENTLÁSZLÓ Az extrém tájékozódási körülmények között is ragyogó eredményeket értek el a Veszprém megyei tájfutó- klubok képviselői a nyílt középtávú országos egyéni bajnokság és nyílt országos váltóbajnokságon.

Bényi Kálmán

Június utolsó hétvégéjén Miskolc közelében, Bükkszentlászlón, valamint a miskolci vadaspark környezetében rendezték meg az idei nyílt középtávú egyéni, valamint váltó ob-t, amelyre közel 800 versenyző érkezett az ország minden régiójából, illetve néhányan külföldről is.

A rendezők kifejezetten extrém tájékozódási felada-tokat állítottak a bajnokság résztvevői elé. A tipikusan a Bükkre jellemző (sziklákkal, vízmosásokkal és óriási víznyelőkkel tarkított), közepesen meredek hegyoldalak mellett a pályák többfelé alig futható bokorerdőkön és olyan fás ligetekből és bozótfoltokból álló valóságos labirintusokon vezettek keresztül, amelyekből kitalálni is művészet volt - az ellenőrző pontok egy részét pedig ilyen helyeken kellett megkeresni, nem kis fejtörést okozva a versenyzőknek.

A képen a váltóbajnokságon két-két csapattal is dobogós helyen végző Veszprémi Honvéd SE és Tapolcai Honvéd SE tagjai láthatók (ketten hiányoznak a képről)
Fotó: Bálint Mónika

A rekkenő hőség és a roppant nehéz tájékozódási fel-adat alaposan meg is szórta a mezőnyöket. A Veszprém megyei tájfutóklubok képviselői közül mégis sokan olyan sikeresen vették az akadályokat a selejtezőben, hogy délután a kategóriánkénti legjobb 24-nek kijáró A döntőben indulhattak. Közülük öten a dobogóra is feljutottak, míg további nyolc versenyző végzett bajnoki pontszerző helyen.

Eredmények. F14E: 5. Kovács Márk (VHS). F18E: 4. Péntek Márton (BSC). F35A: 3. Vajda Zsolt, 6. Tóth Attila (mindketten THT). F40A: 3. Molnár Zoltán (THT). F65A: 4. Ládi János (BTK). F70A: 4. Komár Béla (HER). F75A: 6. Vass Tibor (VHS). N45A: 4. Németh Zsoltné (VHS). N60A: 2. Wieder Ilona (VHS). N65A: 4. Komár Béláné (HER). N70A: 1. Cser Borbála (HER), 3. Gombkötő Zsuzsanna (VTC).

Másnap a még nagyobb hőségben, ám jóval klasszikusabb tájékozódási feladatokat jelentő terepen megrendezett váltóbajnokság is sikeresen zárult a megyei klubok számára: öt csapat állhatott fel a dobogóra, míg további öt gárda gyarapította bajnoki pontokkal egyesületét.

Eredmények. F14A: 2. VHS (Kovács Márk, Bálint Ádám, Angyal Dániel). F18A: 5. VHS (Tokai-Kiss Bálint, Bálint Benedek, Bácskai Péter). F105A: 3. THT (Tóth Attila, Vajda Zsolt, Vereszki Tibor), 6. VHS (Barát János, Bálint Bence, Gaschler Gábor). F125A: 3. THT (Domán Gábor, Molnár Attila, Molnár Zoltán). F205A: 2. HER (Horváth Béla, Korbély Tibor, Bacsó Attila). N14A: 7. VHS (Bácskai Eszter, Tokai-Kiss Zsófia, Lantai Lili). N16A: 4. VHS (Papp Viktória, Lantai Boróka, Mérő Dominika). N145A: 2. VHS (Németh Zsoltné, Wieder Ilona, Széplaki Erika), 5. VHS-2 (Böröczkyné Makai Anna, Mérő Edit, Kaszásné Boa Ágnes).

Címkék#tájfutás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!