Sport

2017.08.13. 15:58

Ezüstérmes a Telekom Veszprém a rangos tornán

EHINGEN - Kikapott a Nantes alakulatától a németországi Sparkassen Kupa döntőjében a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese, így ezüstérmet szerzett a rangos tornán.

B. Virág Rita

A Telekom Veszprém a csoportmérkőzések során előbb 28-28-ra végzett a PPD Zagreb ellen, majd óriási csatában 35-33-ra legyőzte a Frisch Auf! Göppingen alakulatát. Ez azt jelentette, hogy a záró napon a francia HBC Nantes ellen játszhat a fináléban.

A magyar együttes kezdte a gólgyártást, sőt Lékai, Manaskov és Nagy góljaival 3-0-ra meglépett. A 9. percig tudott vezetni a Veszprém (5-5), aztán a 10.-ben Gurbindo lövése már a Nantes előnyét jelentette (5-6). A következő percekben a franciák pillanatai következtek és Buric góljával a félidő derekára három gólos differencia alakult ki (8-11). Gyorsan egyenlített a veszprémi társaság, sőt a 20. percben Lékai ziccerével már a Telekomnál volt az előny (12-11). A játékrész végére viszont megint a franciák neve mellett szerepelt a magasabb szám (15-17).

Fordulást követően Nyokas találatára Gajic válaszolt (16-18), s ezt követően végig ott lihegett egymás nyakán a két csapat. Előbb a Nantes vezetett (20-21), majd a Veszprém (24-23).

A hajrához érkezve 29-26-ra a franciák vezettek (50. perc). Az utolsó tíz percben mindent megpróbált az egyenlítés érdekében a Telekom, azonban egy kiállítás, majd elrontott lerohanás és több kihagyott helyzet után végül a Nantes örülhetett a kupagyőzelemnek az ehingeni tornán (32-34).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!