Sport

2017.06.06. 09:30

Ezüsttel búcsúzott Kámán Tamás

DEBRECEN , VESZPRÉM Emelt fővel zárta a férfi kosárlabda NB I/B döntőjét a Hoya Pannon Egyetem Veszprém a Debrecen ellen. Szépen csillog az ezüstérem is.

B. Virág Rita

Debreceni EAC-Hoya

89:79 (24:16, 13:28, 22:15, 30:20)

Debrecen, 1000 néző. V.: Ádám, Gál, Fodor. Debreceni EAC: Jones 16, Velkey 24/9, Molnár 8, Farkas 22/9, Szabó 14. Csere: Kósa 1, Lajsz 4, Varga, Erdei, Opre. Edző: Berényi Sándor.

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Simon 5, Kálló 9/6, Kámán 23/15, Pavlovic 8, Körtélyesi 14/9. Csere: Hegedűs 6, Helmeczi 4, Jilling 10/6, Szűcs, Naményi. Edző: Mérész Csaba.

Utoljára szerepelt a veszprémi színekben Kámán Tamás, az egykori válogatott játékos végleg befejezi aktív sportpályafutását. Stílusosan ő kezdte a pontgyártást a Debrecen elleni fináléban.

A hazaiak egy 7:0-ás rohammal válaszoltak, de a negyed derekára tovább nőtt a különbség (22:10). Az első felvonás végére sikerült rendet tenni a veszprémi fejekben, így belátható távolságon belül maradtak a bakonyiak.

A második felvonás veszprémi hármasokkal és pontos hármasokkal kezdődött (26:23), majd nemcsak az egyenlítés sikerült, hanem a vezetést is átvette a lendületesen, precízen kosárlabdázó egyetemisták. A Veszprém 19 pontjára mindössze négy érkezett, így 37:44-es állással vonultak pihenőre a csapatok.

Pontatlan távoli vendég dobások után a Debrecen utolérte riválisát. Ebben az időszakban fej-fej mellett haladtak a csapatok (48:50, 57:57).

Az utolsó játékrészben mindkét csapat mindent egy lapra feltéve rohamozott. Előbb a Hoya lépett meg újra négy ponttal (61:65), aztán Farkas vezérletével utolérte riválisát a házigazda (67:68), sőt a következő percben két elrontott veszprémi kísérlet után 71:68-ra alakult az ütközet. Ekkor a Veszprém még egalizált (71:71), azonban újabb elvétett bakonyi hármasok után a Debrecen könnyű kosarakkal vészesen elhúzott (79:71).

Kámán két triplájával azonban visszajöttek a bakonyi remények. A hajrában azonban a higgadtabb Debrecen jobban használta ki a lehetőségeit és ezzel megszerezte a párharc második győzelmét, ami a bajnoki címet és egyben a feljutást is jelentette neki.

A Veszprémnek azonban nincs miért szégyenkeznie, becsülettel helyt állt és szépen csillog az ezüstérem is.

Mérész Csaba: - Gratulálok az együttesemnek a mai teljesítményéhez, illetve a második helyezés eléréséhez. A tanítványaim elhitték, hogy nyerhetnek itt, ezért az én szememben ők is győztesek. Egyúttal szeretném megköszönni Kámán Tamásnak, hogy három évet dolgozhattam vele, hogy ennyi ideig segítette a veszprémi alakulatot. Ő egy nagyszerű sportember, akinek a további vállalásaihoz sok sikert kívánunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!