Legyőztük Dániát

2019.01.06. 22:04

Ezúttal jobbnak bizonyultunk edzőpartnerünknél

Második, egyben utolsó felkészülési mérkőzését vívta a magyar férfi kézilabda-válogatott a német-dán közös rendezésű világbajnokság előtt.

Horváth Gábor

Lékai Mátéék a meccs nagy részében jól játszottak, de akad még javítanivaló Fotó: Penovác Károly

Nemzeti csapatunk a két ünnep között kezdte meg a felkészülést a vb-re, a hazai gyakorlásokat egy dániai edzőtábor követte. Január 3-án, csütörtökön az új szakvezetés (Csoknyai István és Vladan Matic szövetségi kapitány páros) vezette mieink kiütéses vereséget (33-19) szenvedtek a házigazdától. Az aarhusi meccset követően, vasárnap Odensében lépett pályára együttesünk. Az ellenfél ismét Dánia volt.

Eredmény: Dánia-Magyarország 25-28 (8-16). Magyaro.: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 6, Bánhidi 4, Bodó 5, Bóka 1, Hornyák 1, Ilyés, Jamali 4, Lékai 5, Ligetvári 1, Sipos 1, Ancsin. A hazaiak lőtték a találkozó első gólját, de aztán a mieink vették át a kezdeményezést. Jól védekeztünk, a hetedik percben 1-3 állt az eredményjelzőn. A 16. percben 4-7-re vezettünk, amikor a dánok időt kértek. Nem tört meg a magyar csapat lendülete, Jamali lőtt két gólt, Székely hetest védett. A 23. percben hétre (!) nőtt a különbség, 5-12. Továbbra is jól működött a védekezés, Mikler remek százalékkal védett. Nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak az északiak, azonban még így is magabiztosan vezetett a vendégegyüttes, 28. perc: 8-13. Az első félidő hajrája a magyar válogatottnak sikerült sokkal jobban.

Lékai Mátéék a meccs nagy részében jól játszottak, de akad még javítanivaló Fotó: Penovác Károly

A második játékrész elején kilenccel (8-17, 10-19) is vezetett csapatunk, majd Dánia elkezdett felkapaszkodni. A 45. percben 16-21-et mutatott az eredményjelző. Ellenfelünk sokkal jobbá vált támadásban, azonban a magyar csapat nem adta könnyen előnyét. A védekezés már nem volt olyan szigorú, de elöl több jó teljesítmény akadt. Az 52. percben, Mikler hetesvédése után 24-19-re vezettünk. Több hibát is elkövettünk, a végére szoros lett a küzdelem, de sikerült megnyernünk a meccset. Válogatottunk január 11-én Argentína ellen kezd a vb-n.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában