Sport

2012.07.26. 10:43

F1 Magyar Nagydíj: Vettel és Alonso a favorit a fogadóirodáknál

A fogadóirodák szerint a világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel és a pontversenyben élen álló spanyol Fernando Alonso a legesélyesebb arra, hogy megnyerje a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíjat.

MTI

Hat fogadóiroda oddsait hasonlították össze. Ezek egy kivétellel a 2010-es és 2011-es vb-győztes Vettelnek (Red Bull), valamint a múlt heti Német Nagydíjon első Alonsónak (Ferrari) hajszálra ugyanakkora esélyt adnak a mogyoródi győzelemre. A feltett tétekre a bukmékerek 3,5-4-szeres pénzt kínálnak a két pilóta sikerére. Egy tesz különbséget közöttük, náluk Alonso a favorit (3,75), de Vettel (4,00) sem sokkal marad el tőle.

Abban mind a hat iroda egyetért, hogy a brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a harmadik legesélyesebb, az ő hungaroringi sikere - irodától függően - 5-6-szoros pénzt hozhat a rá fogadóknak. A negyedik-ötödik helyen egyhangúlag "holtversenyt hirdettek" az irodák az összetettben jelenleg második ausztrál Mark Webber (Red Bull) és a Hungaroringen 2006-ban és tavaly is győztes brit Jenson Button (McLaren) között. Bármelyikük diadala 8-11-szeres nyereményt jelenthet a játékosoknak.

A sorban a finn Kimi Räikkönen következik, akinek a nyereményszorzója 12 és 15 között váltakozik. Érdekesség, hogy őt Romain Grosjeannal azonos oddsszal (13) kínálja az egyik fogadóiroda, míg a többiek egy kicsit esélytelenebbnek tartják a francia versenyzőt. A német Nico Rosberg esetében elég nagy a szórás, az ő elsősége az egyik irodánál csak 21-szeres, viszont a másiknál 41-szeres nyereményt hozhat. Michael Schumacher esélyeit is különbözőképpen ítélik meg a bukmékerek, a hétszeres világbajnok német pilóta győzelmére 20-26-szoros pénzt kínálnak, van, ahol előbbre helyezik Rosbergnél.

A legtöbb irodánál a hivatalos időmérő edzés végeredményére is kínálnak fogadást. Itt a Vettel, Hamilton, Alonso, Webber sorrendre látják a legnagyobb esély, s ezáltal erre adják a legkisebb pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!