Sport

2015.02.18. 18:30

Fantasztikus megyei sífutósiker a svédországi vébén!

Valóra váltotta álmát a veszprémi sífutó, aki olimpiai és világbajnokok, világkupa győztesek között mutathatja meg hamarosan tudását. Olyat tett, ami magyar férfi sífutónak még nem sikerült.

Horváth Gábor

Kónya Ádám, a Veszprémi Sí Egylet sífutója szerdán harmadikként ért célba a 10 kilométeres kvalifikációs futamban a svédországi Falunban zajló világbajnokságon. A fiatal versenyző ezzel a fantasztikus eredménnyel kvalifikálta magát a 15 km-es világbajnoki futamra, amelyet február 25-én rendeznek majd. A 69 fős mezőnyből a tíz legjobb jutott tovább.

Kónya Ádám remek formában érezte magát, s meg is mutatta tudását az erős nemzetközi mezőnyben. Irány az elit! Fotó: archív

„Két hete még  Kazasztánban az utánpótlás vb-n szerepeltem (44. ill 51. helyet ért el – a szerk.), majd két nap itthonlét után irány Svédország. Örültem a lehetőségnek, hogy két válogatottbeli társammal együtt a világbajnokság előtt 9 nappal kiutazhattunk és a helyszínen edzhettünk. Remek körülmények között készülhettünk és többször is gyakorolhattunk a világbajnoki pályán. Két alkalommal svéd edzők is a segítségünkre voltak, akik főleg technikai finomságokra hívták fel a figyelmünket. Éreztem, hogy jó formában vagyok, edzőmmel, Szabó Lászlóval ezt az eseményt tekintettük a szezon fő versenyének. Nagyon örülök a sikernek, ha jól tudom ebben a lebonyolítási rendszerben ez még magyar férfi sífutónak nem sikerült. Az igazi elit mezőnyben, olimpiai és világbajnokok, világkupa győztesek között futni azonban egy másik történet. Célom a tisztes helytállás, remélem sikerülni fog, és bízom benne, hogy néhány év múlva már merészebb álmaim is lehetnek.” - nyilatkozta lapunknak a 22 esztendős Kónya Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!