Sport

2016.12.10. 18:22

Zágráb-Veszprém: Fáradtság a köbön

A PPD Zagreb ellen kezdte a horvátországi túráját a Telekom Veszprém, nyomott hagyott az őszi fáradtság a címvédőn.

Piltman-Horváth Barbara

PPD Zagreb : Telekom Veszprém 27:23 (13:10)

Varasd, 2000 néző

Vezette: Mandak, Rudinsky (szlovákok)

VESZPRÉM

Mikler – Lékai, Sulics 1, Ligetvári, Nilsson 2, Ilics 4, Iváncsik 1

Csere: Borbély (kapus), Kopljar 2, Gajics 7(5), Nagy 4, Terzic, Chema Rodriguez, Marguc 2

Edző: Javier Sabate

ZÁGRÁB

Stevanovic – Horvat 6, Sebetic 4, J. Valcic 2, Vori 3, S. Vujic 2, Markovic 4

Csere: Skok (kapus), Markoski, T. Valcic, Miklavcic 1, Kontrec 1, Eres, I. Vujic 3, Susnja, Cingesar 1
Edző: Sivijo Ivandija

Varasd, 2000 néző

Vezette: Mandak, Rudinsky (szlovákok)
Kiállítások: 4 ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 5/5

A veszprémiek közül hiányzott a sérült Cristian Ugalde, így Iváncsik Gergőnek kellett végigjátszania a meccset, de foghíjas volt a védekezés Schuch Timuzsin távolléte miatt is. Blaz Blagotinsek sem tudott a veszprémiek segítségére lenni.

Ahogy a múlt heti, Vardar Szkopje elleni mérkőzésbe, úgy a Zágráb ellen is nehezen szállt be a Telekom, az első vendégtalálatot Marko Kopljar vitte be a hetedik (!) percben. Addigra a hazaiak már négy gólt szereztek. A horvátok Igor Vorival nyitott védekezéssel álltak fel, ami előbb problémát okozott a vendégeknek, majd ugyan helyzeteket sikerült kialakítani, azokat mégsem sikerült értékesíteni. A 13. percben időt is kért Javier Sabaté 6:2-es állásnál. Ezután szép lassan sikerült olvasztani a különbséget, főként annak is köszönhetően, hogy Vori lecserélésével a zágrábiak visszaálltak hatosfalra. A 22. percben már csak egy volt közte (9:8), ezért a hazaiak is időt kértek, aminek köszönhetően a félidőre újra háromgólos előnybe kerültek.

13:10-nél fordultak tehát a csapatok, egy jó kezdéssel meg kellett akadályozni, hogy a hazaiak még jobban elhúzzanak. 10 percig tartott, mire két gólra zárkóztak a veszprémiek, majd bár a Zágráb időt kért, a 42. percben Andreas Nilsson egyenlített (16:16), a mérkőzésen 0:0 után először volt egál. A veszprémieket azonban mintha már az egyenlítés is kimerítette volna, Nagy hiába próbálta magára venni a csapatot, a horvátok szinte gát nélkül haladtak át a csapaton. Az utolsó öt percre ötgólos előnnyel ment a PPD Zagreb, matematikai esély még volt a győzelemre, vagy egálra, de az addigiakat látva egyértelmű volt, hogy a horvátországi túrát vereséggel zárja a Telekom. Az időkérések sem javítottak a helyzeten, 27:23-ra könnyedén nyert a hazai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!