Sport

2017.03.04. 16:03

A sors igazságtalansága lett volna, ha veszítenek

Ajka, Hévíz – Ha nem nyer az FC Ajka, azok után, amely a hévízi mérkőzésen történt a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

Hévíz-FC Ajka

1:2 (0:0)

Hévíz, 150 néző. V.: Tamási. Hévíz SK: Szekeres – Giber, Keresztes, Czibor, Rácz – Fujsz, Horváth, Szi Péter, Füleki, Tóth, Polareczki. Edző: Szabó Imre. FC Ajka: Dénes – Köles, Pákai, Kovács Gergő, Csemer – Hanzl, Tölgyesi – Pál, Szabó, Skriba, Major. Edző: Bücs Zsolt.

 

Az első lövést a második percben a hazaiak küldték kapura, Dénes könnyedén hárított. A másik oldalon Hanzl szabadrúgása után Kovács Gergő fejelt a léc a fölé. A 12. percben ajkai szögletet követően Major lőtt 11 méterről, Szekeres védett. A 16. percben Major remekül ment el a bal oldalon, beadása után a gólvonalról vágták ki a labdát a védők.

A 26. percben Hanzl 35 méteres szabadrúgását csak üggyel-bajjal tudta fogni Szekeres. Egy perccel később Tölgyesi hozta helyzetbe Skribát, aki 10 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

A 32. percben Hanzl jobboldali szöglete után a röviden kifejelt labdát Skriba küldte kapura, Szekeres remek vetődéssel hárított. A 35. percben ismét Hanzl végzett el szögletet, Tölgyesi visszafejelt labdáját Pákai küldte, ugyancsak fejjel kapura, a felső lécen landolt a játékszer.

A hazaiaknak is volt egy lövésük, Horváth próbálkozott, de Dénesnek ez nem okozott gondot. A 44. percben Hanzl hatalmas bedobása után Kovács Gergő fejesét a léc alól tornászta ki Szekeres.

Csemer Gyula (zöld mezben) győztes gólt szerzett a Hévíz otthonában

Fotó: Penovác Károly

Az 52. percben a nyolcadik vendégszögletet követően Hanzl remekül belőtt labdáját Szabó nyolc méterről fejelte a kapuba, 0:1.

Az 55. és az 57. percben is kimaradt egy ajkai helyzet, előbbinél Tölgyesi lőtt centikkel a bal kapufa mellé, majd Szabó nyolc méterről tüzelt ugyancsak mellé.

Az 59. percben váratlanul egyenlített a Hévíz. Horváth Péter nagy bedobása után az ajkai védők nem tudtak felszabadítani, Polareczki pedig közelről a hálóba kotorta a labdát, 1:1.

A másik oldalon előbb Tölgyesi, majd Skriba hibázta el az adódó lehetőséget. A 69. percben ismét egy nagy bedobás jött Hanzl részéről, Skriba fejesét Szekeresnek sikerült hárítania.

A 71. percben újabb ajkai kapufa következett, Hanzl szöglete után Kovács Gergő fejese landolt a bal kapufán. A 75. percben Csemer végezte el a szögletet, Köles közeli fejessel a felső lécet találta telibe.

A 77. percben Szabó szemfülesen, gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, Csemer elé passzolt, aki 11 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 1:2.

A hátralévő időben az ajkaiak jól tartották a labdát. Tölgyesi lőtt távolról centikkel a léc fölé.

A sors igazságtalansága lett volna, ha ezt a meccset nem a vendégek nyerik. Az FC Ajka a három kapufa mellett végigtámadva a találkozót számtalan helyzetet hibázott el. A három pont teljesen megérdemelt.

Bücs Zsolt: - A három kapufa mellett rengeteg helyzetet dolgoztunk és hagytunk ki. A rossz talajú pályán is jól fociztunk, megérdemelten nyertünk, ezzel feledtetni tudtuk a múlt heti vereséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!