Sport

2017.05.26. 15:45

Az Artner-csapat ellen zár az FC Ajka

AJKA Szezonbeli utolsó hazai mérkőzésére készül az FC Ajka a labdarúgó NB III-ban. A csapat már nem érheti el kitűzött célját, de így is komoly rangadóként tekint a szombati összecsapásra.

Horváth Gábor

Ha minden a terveknek (és a papírformának) megfelelően alakul, szombat este a bronzérem lenne a tét az FC Ajka és a Kaposvári Rákóczi FC összecsapásán.

Sajnos azonban az összességében egészen jó idényt futó ajkai együttes teljesítménye a hajrára visszaesett.

Legutóbbi három mérkőzését elveszítette az alakulat, amelynél edzőváltás is volt: a múlt héten már a Bücs Zsolt helyét átvevő Rozmán László ült a közeljövőben NB II-es álmokat dédelgető csapat kispadján.

Idén a klubvezetés valószínűleg a harmadik hellyel is elégedett lett volna, de ez a cél már nem teljesül, a Kaposvár előnye nyolc pontra nőtt két fordulóval a zárás előtt. Sőt, az Ajkának a negyedik helyét is féltenie kell, a Csorna egy, a Puskás Akadémia II három pont távolságból várja a lehetőséget az előzésre.

Az ajkaiak (a fotón Hanzl Máté) szépen búcsúznának hazai közönségüktől Fotó: Penovác Károly

- Mentálisan sikerült megfelelő állapotba hozni a csapatot, szinte végig egykapuztunk a találkozón. Az ellenfél semmit nem akart, megelégedett volna a döntetlennel. Sajnos komoly helyzeteket nem tudtunk kidolgozni, hibás volt a felállás, keveset kerültünk a védők mögé, és hiányzott az egyéni vállalkozás, a lövés. Úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, ám a játékvezető még engedett egy hazai szögletet, a felszabadításnál komoly egyéni hibát vétettünk, és a 92. percben gólt kaptunk. Sajnálom, mert nem érdemelt vereséget a csapat, mindenképpen balszerencsésen alakult a helyzet - foglalta össze pályafutása első ajkai találkozóját, a Csepel FC ellen 1:0-ra elvesztett mérkőzést Rozmán László.

A szakember tehát az idény utolsó hazai mérkőzésén a Kaposvári Rákóczi FC ellen vezetheti csatába az együttest.

A Somogy megyeiek már biztosan harmadikok (előrébb sem léphetnek), ám ettől függetlenül érdekes a párosítás. A vendégeket az az Artner Tamás irányítja, aki igazi aranykorszakot töltött Ajkán, ám a tavalyi NB II-es visszatérése finoman szólva sem sikerült fényesre.

Ősszel Szabó Zsolték 3:1-re legyőzték a Rákóczit saját pályáján, így a vendégeket biztosan fűti a visszavágás reménye. Az ajkaiakat pedig a szép hazai búcsú motiválja, a csapatnak bőven lenne mit törlesztenie a városi meccsekre kilátogató, lelkes futballkedvelőinek.

- Mi továbbra is rangadóként kezeljük a mérkőzést. Azt szeretnénk megmutatni, hogy ez a társaság megérdemelte volna, hogy a dobogón végezzen. Úgy gondolom, a hangulat oldottabb, mint a múlt héten. Szeretnénk szépen búcsúzni az idénytől hazai közönségünk előtt - emelte ki Rozmán László.

Az edző az eltiltott Pákai Gergő és Skriba Máté játékára nem számíthat, Pavlitz-ky Balázs, valamint Tölgyesi Viktor viszont visszatérhet a csapatba. Az összecsapás 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!