vereség komáromban

2019.04.07. 21:12

FC Ajka: sok támadás, kevés helyzet, nulla gól

Nem tudott pontot szerezni az éllovas FC Ajka vasárnap idegenben a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

Egymás után másodszor kapott ki idegenben az Ajka

Fotó: Penovác Károly/Napló

Komárom–FC Ajka 1-0 (1-0)

Komárom, 300 néző. V.: Horváth. Komárom VSE: Szabó – Hajba, Katona, Tóth I., Koronczai, Módi – Végh T. (Vincze, 80.), Bán (Simigla, 88.), Schiller, Végh B. – Kenesei (Tóth P., 73.). Edző: Bozsik Péter. FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács – Molnár (Csizmadia, 46.), Illés (Kalász, 73.), Kenderes, Nagy E. (Horváth P., 60.), Csemer – Oláh, Nagy k. Edző: Schindler Szabolcs.

Ajkai támadásokkal kezdődött a mérkőzés. Jobboldali szöglet után Illés lövését blokkolták a védők, majd Nagy K. próbálkozását hárította Szabó.

A 11. percben a védőkről Nagy K. elé került a labda, a csatár az ötösről a kapus fölött a kapu fölé fejelt. Két perccel később Nagy K. 17 méterről lőhetett szabadrúgást, Szabó védte a jobb sarokra tartó, nem túl erős lövést.

Egymás után másodszor kapott ki idegenben az Ajka Fotó: Penovác Károly/Napló

A másik oldalon Kenesei 25 méteres szabadrúgása jutott a jobb kapufa mellé.

A 20. percben ismét szöglet után veszélyeztettek a vendégek, Pákai közeli perdítését Szabó hárítani tudta. Illés jobb oldali beadását védte még ezt követően a hazai hálóőr.

Ajkai fölény közepette váratlanul jött a komáromi találat.

A 39. percben Kenesei 25 méteres szabadrúgását Horváth hárította a jobb sarokból. A szögletet szintén Kenesei lőtte a kapu elé. A közeli fejest Horváth bravúrral védte, a balról visszalőtt labdánál viszont Hajba eszmélt a leggyorsabban, és a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.

A szünetben Csizmadia becserélésével szerkezetet váltott az ajkai csapat, amely a második félidőben 4-4-2-es rendszerben játszott.

Az első melegebb helyzetet Kenesei szabadrúgása okozta, a vendégek nehezen mentettek szögletre. A 60. percben Köles nagy bedobása után Nagy K. egyenlíthetett volna, ő azonban gyatrán a jobb kapufa mellé helyezett. A másik oldalon is kecsegtető lehetőség adódott, Bán azonban elhibázta helyzetét.

Nyomott az FC Ajka, szinte állandóan a hazaiak kapuja előtt zajlott a játék. A rengeteg pontatlanság miatt igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a vendégek.

A Komárom a csereként beállt Tóth Patrik révén veszélyeztetett, a lövést azonban Horváth Dénes kivédte.

Az egész meccset végigtámadta az Ajka, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kidolgozni a vendégek, sőt a második félidőben kapura tartó lövésük sem volt.

Schindler Szabolcs: – Nagyon dühös vagyok, hiszen tudtuk, mire számíthatunk. Végigtámadtuk a mérkőzést, sajnos rengeteg rossz döntést hoztunk az ellenfél kapuja előtt. Ha idegenben győzni szeretnénk, akkor a támadóharmadban sokkal határozottabban kell játszanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában