Sport

2013.03.21. 13:59

Kézilabda-BL: Feledtetnék a rémálmot

Három év után ismét a legjobb nyolc közé juthat az MKB Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

A bakonyiak szombaton háromgólos előnnyel várják a spanyol Ademar León elleni párharc visszavágóját. A legrangosabb nemzetközi sorozat előző két szezonjában a nyolcaddöntőben búcsúzott az MKB. 2011-ben a későbbi győztes Barcelona bizonyult jobbnak, tavaly pedig egy annál jóval fájdalmasabb párharcot követően, utolsó pillanatban szerzett góllal a mostani ellenfél ejtette ki a bakonyiakat. A Veszprém és szurkolói azonban most joggal reménykedhetnek a rossz sorozat megszakadásában, hiszen a León elleni csata első felvonását, idegenben 23:20 arányban a magyar bajnok nyerte.

- Hogyan értékelték a nyolcaddöntő első mérkőzését?  - kérdeztük Laluska Balázst, az MKB átlövőjét, aki korábban a León csapatát is erősítette.

- A mérkőzés olyan volt, mint amilyenre előzetesen számítotunk. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk rendben volt, támadásban viszont nyögvenyelősen játszottunk. Szerencsére a védekezés olyan alapot és biztonságot nyújtott, amelynek segítségével tudtuk uralni a meccset.

 

Egy esztendővel ezelőtt csend borult a Veszprém Arénára, a León kiejtette a magyar bajnokot, amely most visszavághat a sérelemért (Fotó: Gáspár Gábor)

- Akkor megvan, hogy min kell javítani a visszavágóra.

- Igen. A találkozó felvételét rögtön a hét elején visszanéztük. A védekezésben szeretnénk hasonló színvonalat hozni, támadásban viszont sokkal felszabadultabban kell majd, hogy kézilabdázzunk.

- A régi leóni ismerősök mit mondtak a meccs után?

- Nagyon büszkék rá, hogy idáig eljutottak. Mint ismeretes, nincsenek a legjobb helyzetben, ennek ellenére jól tartják magukat a bajnokságban és a BL-ben is. Ez a fiatal csapat nagyon motivált és nagyon tud pörögni. Edzőjük is erre sarkallja őket, ebben biztos vagyok, hiszen Manuel Cadenas nekem is volt trénerem. Az is biztos, hogy Veszprémbe sem feltartott kézzel jönnek, a végsőkig harcolni fognak.

- Csapattársaival gondolnak még a tavalyi kudarcra?

- Érdekes, hogy az első meccs kísértetiesen hasonlított a tavalyi első találkozóra. Akkor is irányítottuk a játékot, de a spanyolok a végén fordítani tudtak. Szerencsére a múlt héten erre volt válaszunk és most mi vagyunk előnyben. Persze ez nem altathat el minket, nem hagyjuk, hogy a tavalyi rémálom megismétlődjön.

 




Három éve a Constantát ejtették ki

Utoljára a 2009/2010-es szezonban jutott be a legjobb nyolc közé a Veszprém a Bajnokok Ligájában, három évvel ezelőtt a román Constanta csapatán sikerült kettős sikerrel túljutni. A következő körben a Barcelona alakulatát sodorta a rossz sors(olás) az MKB útjába. Spanyolországban hattal kapott ki a gárda, hazai pályán csak eggyel nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!