Sport

2013.12.04. 19:20

Nehezen gyűrte le a Balatonfüred a PLER-t

Hektikus teljesítménnyel, de végül sikerrel vette az újabb akadályt a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttese, amely a PLER-t fektette két vállra szerdán.

Napló sport

BKSE-PLER 28:23 (11:14)
Balatonfüred, 500 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Balatonfüredi KSE: SZÉKELY _ Tombor 1 (1), Grigoriev 6, Szöllősi 6, Kovács Gy. 2, Zdolik 3 (1), Pásztor 1. Csere: JUHÁSZ 6, Faluvégi, Bujtár, Németh B., Bánhidi, Bóka 3 (2), Vasvári. Edző: Sótonyi László.
PLER Budapest: Szabó T. _ Rév 2, Marczinkó 3, Bakos 2, MIKITA 5, Varga, Auth 3. Csere: Kránitz (kapus), Mousavi 3, NAGY B. 3, Vancsics 1 (1), Németh T. 1, Leimetter, Tóth P. Edző: Hutvágner István.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1.

Elsietett füredi támadásokkal indult a találkozó, így a 3. percben a vendégek szerezték meg a vezetést. Ez sem rázta fel a hazaiakat, mert változatlanul képtelenek voltak eltalálni a kaput és az első füredi gól csak a 7. percben született meg (1:3). A 9. percben aztán elfogyott Sótonyi László türelme, kihívta a fiait és rendet tett a fejekben, aminek eredményeként egy 7:0-s rohammal a 17. percben 8:4-re módosult az állás. Ekkor érthetetlenül újra leblokkolt a BKSE és a vendégek zsinórban öt gólt lőve fordítottak (23. perc: 8:9).

Miután újabb ziccerek, sőt egy büntető is kimaradt a PLER a félidő végére három gólos előnnyel vonulhatott a pihenőre.

A második játékrész elején tovább folytatódott a füredi mélyrepülés, egyedül Juhász Károlynak használt a szünet, ám az ő három gólja nem volt elég ahhoz, hogy a PLER-t utolérje a Füred (36. perc: 15:19). Szerencsére időben felébredtek a hazaiak; lépésről, lépésre közelítettek a vendégekhez és a 45. percben ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző (20:20), sőt az 50. percben már megnyugtató négygólos füredi fórnak tapsolhatott a közönség (24:20).

Az egyre fáradó fővárosiak játéka végül nem tartogatott újabb fordulatot, és a kiválóan kézilabdázó Juhász újabb két találatával a Füred bebiztosította magának a győzelmet.

 

Feljavult a Füred a második félidőre

Sótonyi László: - Tudtam, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, el is követtünk érte mindent. Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, éppen ezért örvendetes, hogy a második játékrészben meg tudtuk fordítani a mérkőzést.

Hutvágner István: - Jó első félidő után a másodikban felörlődtünk, több volt ebben a meccsben, de nekünk az alsóházra kell készülnünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!