Sport

2017.03.17. 14:15

Feljebb lépni - A VLS elkerülhet a kieső zónából

Ajka, Veszprém - A VLS Veszprém hazai pályán, az FC Ajka idegenben folytatja szereplését a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

A bennmaradás szempontjából az idény egyik legfontosabb találkozóját játssza hazai pályán, szombaton 15 óra kezdettel a VLS Veszprém. Az ellenfél a harmadosztályú tabella utolsó előtti pozícióját elfoglaló Sárvár FC alakulata lesz.

Az előző fordulóban a bajnokaspiráns ETO FC Győr csapatát sikerült, idegenben megszorongatnia Orbán Tamás tanítványainak.

- A mérkőzés forgatókönyvét az ajkai derbijéhez tudnám hasonlítani - kezdte visszatekintőjét a kitűnő szakember, majd hozzátette: - Hatvan percig jól álltuk a sarat, majd ezt követően a győriek kétszer a védelmünk mögé kerültek, és két fejesgóllal eldöntötték a három pont sorsát. Összességében, a parázs meccsen remekül helytálltak a fiúk.

A soron következő 23. játéknapon igazi kiesési rangadó vár majd a bakonyiakra a Sárvár alakulata ellen. A fürdővárosban az ősszel lejátszott derbin a felek 0:0-s döntetlenre végeztek.

A VLS együttese (a labdával Simon Benjámin) hazai pályán győzelemre tör a Sárvár ellen Fotó: Penovác Károly

- Masszív, jól védekező társasággal fogjuk magunkat szembetalálni a hétvégén. A sárvári keretben optimális a fociakadémiákról kikerült fiatalok, és az első osztályt is megjárt rutinos játékosok aránya. A gólszerzéssel azonban hadilábon állnak, és ez remélem ellenünk sem fog megváltozni. Hazai környezetben a saját, jól bevált játékunkat szeretnénk ráerőltetni ellenfelünkre. Csak a győzelmet tudom elfogadni játékosaimtól. Esetleges siker esetén biztosan elmozdulnánk a kieső zónából, hiszen az egy ponttal előttünk álló Hévíz a listavezető ETO-t látja majd vendégül, és a papírforma nem a hazaiak diadalát vetíti előre. Sérülés miatt Simon és Burcsik játékára nem számíthatok - vázolta elképzeléseit Orbán Tamás.

Az FC Ajka két győzelemen van túl, legutóbb hazai pályán a Budapest Honvéd II ellen gyűjtötte be a csapat a pontokat (2:1).

- Nem sziporkáztunk, de a célunkat teljesítettük. Küzdelmes meccs volt egy kellemetlen vetélytárssal szemben, olyan csapat ellen, amelynek nem volt veszítenivalója. Örülük, hogy sikerült nyerni - tekintett vissza az előző fordulóra Bücs Zsolt vezetőedző. Az ajkaiaknak ma (15.00 órakor) a III. Kerületi TVE otthonában kell helytállniuk, a találkozón két élcsapat csap össze.

- Nemrég megnéztem a riválisunk mérkőzését, ez alapján nehéz meccsre számítok, mert egy nagyon szervezett együttesről van szó. Sokat gyakoroltunk, nem is ment rosszul a játék edzéseken. Meglátjuk, mit hoz a meccs. Három pontot szeretnénk szerezni, bízom benne, hogy sikerül a tervünk - fogalmazott a szakember, aki megjegyezte: a fővárosiak házi gólkirálya, Kenesei Krisztián eltiltás miatt nem lesz ott a pályán. Ez ajkai szempontból nem tűnik rossz dolognak, hiszen a volt válogatott támadó 13 találatot szerzett eddig a szezonban, és igazi vezére csapatának. Ugyanakkor őt jól ismerik, ami leendő helyetteséről nem mondható el.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!