Sport

2017.06.25. 11:24

Feljutás kettős győzelemmel

Veszprém - Kettős győzelemmel jutott fel az országos másodosztályba a Veszprém FC USE U 17-es labdarúgócsapata, amely ebben a bajnoki évben az osztályzókkal együtt is megőrizte hazai veretlenségét.

Varga Róbert

Bravúros idegenbeli (3:2-es) győzelem után bizakodva várta a Dunaújváros elleni osztályozó második mérkőzését a veszprémi gárda. A sérültek, a hiányzók és a nagy tét miatt Tóth Gábor edző nehéz mérkőzésre, kemény küzdelemre számított.

Lőrincz Emil, a másik tréner szemmel láthatóan támadólag küldte fel a csapatát azzal a nem titkolt céllal, hogy egy gyors góllal nyitottá tudják tenni a találkozó, illetve a feljutás sorsát.

Ez majdnem sikerült is a vendégeknek, ugyanis a 4. percben egy szöglet után Varga S. lövését Mosonyi a gólvonalról mentette. Aktívabb, kezdeményezőbb volt a jó erőket képviselő Dunaújváros, a hazai együttes nehezen találta a ritmust és fokozatosan lendült játékba. A küzdelem dominált a pályán, mindkét csapat több hibával játszott a rekkenő hőségben.

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a VFC USE. Már a második percben Reizinger fejese centikkel kerülte el a kaput, majd az 51. percben góllá érett a nyomásuk. Orbán visszahúzásáért a játékvezető 11-est adott. A büntetőt a jó irányba mozduló kapussal szemben Molnár B. helyezte a kapu jobb oldalába. (1:0). Továbbra is a hazaiak támadtak, egyre több helyzet adódott a védekezni kényszerülő és kontrázni próbáló vendégek tizenhatosa előtt.

A 65. percben egy kis szöglet utáni szép akciót láthatott a közönség, amelynek végén Mosonyi beadását Reizinger értékesítette (2:0). A találat után a Dunaújváros mindent egy lapra feltéve egyszerre hármat cserélt. Ez sem segített a gárdán, mert az egyre nagyobb kedvvel, dinamikával és hatékonysággal játszó bakonyiak végleg eldöntötték a meccs és a feljutás sorsát. A 76. percben Orbán-Kristály- Molnár B. mintaszerű összjáték után utóbbi közelről szerzett gólt (3.0).

A nagy ünneplés után kihagyott a VFC USE védelme, s ezt a 78. percben ki is használták az újvárosiak, Gertner passzát Perjési lőtte szépítésként a kapu bal oldalába. (3:1)

A veszprémi csapat kettős győzelemmel, remek, taktikus teljesítményt nyújtva megérdemelten és jogosan jutott fel a másodosztályba, miközben megőrizte hazai veretlenségi sorozatát, amely szintén nagy fegyvertény ebben a mezőnyben.

Eredmény: Veszprém FC USE -  Dunaújváros PASE Akadémia 3:1 (0:0)
Veszprém. Jv: Sipos T.

Veszprém FC USE: Sevinger - Rédling, Reizinger, Barcza, Szűcs (Csapó), Hoffer, Mosonyi, Bóka (Szabó M) - Kristály, Molnár B., Orbán (Janás). Edző: Tóth Gábor

Dunaújváros PASE Akadémia: Szabó G.- Slett, Schnierer, Palotai, Halász (Szabó Z.),  Varga S. (Gertner P.), Perjési,  Al-Sheraji Rauf, Kovács B., Horváth K., Tóth P. (Bleszák)  Edző: Lőrincz Emil

Gólszerzők: Molnár B. (2), egyet 11-esből, Reizinger, illetve Perjési

Edzői nyilatkozatok:

Tóth Gábor: Az első félidőben magunkra húztuk az ellenfelet, több helyzetük is adódott. A fordulás után nagyszerűen játszottunk, megérdemelten nyertünk. Ha berúgjuk a kialakított helyzeteinket, a  győzelmünk nagyobb arányú is lehetett volna.

Lőrincz Emil: Úgy gondolom, hatvan percig jól fociztunk, de nem éltünk a kínálkozó lehetőségeinkkel. Szerintem vitatható volt a 11-es, amit ellenünk ítéltek, ezután mentálisan szétestünk, kinyíltunk és szerencsénk sem volt. Megérdemelten jutott tovább a Veszprém.

Osztályozók sorsa és Zidane

Tóth Gábor, a VFC USE edzője azután igazolt 1983-ban Balassagyarmatról a Bakony Vegyészhez, hogy annak idején a veszprémi egyesület épp a Dunaújvárossal vívott osztályozó után kerülhetett fel az NB II-be. Ez is eszébe jutott a mérkőzés előtt, izgult, hogy trénerként sikerüljön a csapatával megvívni ezt a ki-ki meccset és így is őrizzék az újvárosiak elleni veszprémi mérleget.

A másik kispadon is egy örökké győzni akaró, kemény focista ült, Lőrincz Emil háromszoros magyar bajnok, 37-szeres válogatott játékos, aki a belga RWD Molenbeek futballistájaként még Zidane ellen is játszott és akkor sem adta fel a harcot. Talán most is így küldte fel pályára tanítványait. A két mester a mostani találkozó után barátságosan fogott kezet, gratulálva egymásnak. Emlékszilánkokat adva a futball-históriák  kedvelőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!